Етерично масло от чаено дърво – уникално

Етерично масло от чаено дърво – уникално

април 27, 2022 0 By achopor

Етеричното масло от чаено дърво представлява натурален продукт, който се произвежда с помощта на парно дестилиране на естествени растителни части, обикновено листата на растителния вид Melaleuca alternifolia. Неговите полезни свойства се дължат на уникалните биоактивни натурални компоненти, които се намират в естествен вид в растението и които са използвани за създаването на силно концентриран краен продукт.

Растителни извлеци от листата на чаеното дърво са използвани още в древни времена като традиционно медицинско средство от австралийските аборигени и то в продължение на много векове. Още тогава растителното масло от чаено дърво е било използвано за инхалации при кашлица и настинки, както и за лекуване на рани чрез директно прилагане върху кожата

Какви са полезните свойства на етеричното масло от чаено дърво

Проучвания показват, че това етерично масло може да се справи успешно в борбата срещу някои често срещани бактерии и вируси, които могат да причинят различни заболявания. Това го прави особено подходящ естествен антибактериален агент за почистване на ръцете и защита от болестотворните организми. Също така то може да бъде използвано като натурален дезодорант, който се бори с бактериите по кожата, отговорни за кумулирането на неприятна миризма.

Етеричното масло от чаено дърво има антисептични свойства. Това означава, че то може да се използва успешно за почистването на малки порязвания, ожулвания и рани, за да се предотврати появата на инфекция. То спомага не само за дезинфекцията на нараненото място, но и работи за по-бързото възстановяване на кожата в областта, поради силните му антибактериални, противогъбични и антиоксидантни свойства.

За целта може да смесите 1 капка от етеричното масло с 1 ч. л. кокосово масло, която да използвате за намазване върху раната. След като приложите сместа поставете лепенка. Може да правите това 2 пъти дневно до формиране на коричка.

Това етерично масло е изключително подходящо и при кожно акне. То има способността да изсуши пъпките и да спомогне за по-бързото им елиминиране. Друго приложение на маслото е за ефективна борба срещу гъбичките по ноктите на краката с щадящо натурално средство. Противогъбичната му мощ го прави и доста ефективно при борба с пърхота по скалпа.

Предпазни мерки при използване на етерично масло

Преди всичко следва да имате предвид, че етеричното масло се различава съществено от обикновеното растително масло, което е по-малко концентрирано и може да се използва без да се примесва с базови масла.

Необходимо е винаги, когато го използвате първо да го смесвате с базово масло и след това да пристъпите към неговата локална употреба. В никакъв случай не поглъщайте такива масла, без на тях да е изрично указано, че са подходящи за прием през устата.

Търсите качествено етерично масло на добра цена? В Pranarom.bg може да намерите това и още много от света на ароматерапията – разгледайте природната аптека на бранда и се убедете сами в уникалните качества на натуралните екстракти. Ако се интересувате от експертни съвети в областта на ароматерапията, може да разчитате на опита и експертизата на специалистите на Pranarom.bg, които поместват в сайта и статии с важна и полезна информация за силата на природните аромати.