Салицилова киселина – причини да я изберете

Салицилова киселина – причини да я изберете

април 26, 2021 0 By admin

Имате проблеми с кожата? Страдате от гъбична инфекция по тялото? Търсите ефикасен и естествен начин за справяне с проблемите? Не знаете на кого да се доверите? В този текст ще посочим 3 причини, защо салициловата киселина от AptekaMedea.bg е точният продукт за вас.

Естествено решение на здравословни проблеми

В своето забързано ежедневие, човек се среща с множество фактори, които причиняват дискомфорт, усложняват здравословното състояние и допринасят за стреса. В борбата си със всичко това, ние търсим най-естествените и ефикасни начини, но често срещане празни обещания от компании.

За това не малка част от нашата аудитория се е обърнала към природните решения, които не само гарантират добри резултати, но и не струват чак толкова много. Като прекрасен пример за това, можем да ви дадем салициловата киселина – екстракт от кората на бялата върба, синтезиран за първи път преди стотици години.

Силата на този вид киселина идва от естествените свойства и употребата й в природата. Като дървесен вид виреещ в мокри условия, върбата има нужда от ефикасен начин за справяне с гниенето на корените си.

Това означава, че е било нужно вещество, което има противогъбично въздействие, без да гони „добрите” органични връзки – и точно тук идва салициловата киселина.

Не отделя вреди вещества в организма

Това, с което веществото салицилова киселина е известно, е че то е изключително нежно към организма, и доста ефикасно срещу гниенето, бактериите и гъбичките. Това се дължи на химичният му състав, които е доста лесен за метаболизиране в организма – не води до натравяне или неблагоприятно насищане.

Като част от имунната система на едно дърво, тази киселина има ролята да пази наличното като отблъсква неприятелите, гъбичките, бактериите и дори насекоми от вътрешността на самото дърво. На вкус е горчиво за насекомите, но сравнително приятно за човека.

Понеже е ефикасно и безпощадно към акнето

Борбата с акенто може да се сериозна, като мнозина избират да използват сложни кремове и химични вещества. Но салициловата киселина предоставят всички нужни противодействия на възпаленията, без да натоварва кожата – този продукт на AptekaMedea.bg е невероятно ефикасен против пъпки, черни точки и разширени пори.

Сваля температурата, третира болката

Друго приложение на този екстракт е способността му да третира инфекции и да противодейства на бактериални инфекции. Дори сложни организми и бактерии нямат шанс срещу безпощадната химична комбинация, която съставя салициловата киселина.

Ако страдате от зъбобол, имате брадавица или разширени пори и търсите начин да подпомогнете здравето на кожата и организма си, ви препоръчваме да се снабдите със салицилова киселина – страхотен естествен продукт с нежен ефект.