Гейнъри за мускулна маса – за кого са полезни

Гейнъри за мускулна маса – за кого са полезни

март 15, 2024 Off By admin

Ако се грижите за добрата си форма и тренирате умерено, но не сте от онези хора, за които залата е втори дом, вероятно все пак знаете каква е ползата от протеините за здравото тяло.

Също така сигурно сте наясно, че ако искате да се отървете от излишните мазнини, трябва да спазвате високопротеинова диета.

Излиза, че всичко, което трябва да консумирате ако искате релефно тяло, са протеини, нали? Всъщност далеч не е така.

Въглехидратите и мазнините са също толкова важни компоненти ако искате да натрупате мускулна маса. Без тях всъщност това би било невъзможно – винаги ще си останете на едно незадоволително ниво.

Как обаче да приемате всички важни вещества в правилно съотношение така, че да натрупате мускулна маса, а не мазнини?

Защо да приемате мас гейнъри

Гейнърите са безценно допълнение към хранителния режим на хората, които спортуват активно.

Интензивните тренировки бързо изчерпват запасите от хранителни вещества в тялото, които отговарят за правилното му функциониране. За да си набави нужната енергия, организмът започва да разгражда мускулните влакна, за да вземе от тях важните аминокиселини.

Това може да се предотврати с прием на достатъчно калории. Колкото повече тренирате, толкова по-голям трябва да бъде приемът им.

Тук се намесва безценният мас гейнър. Повечето хора нямат времето да си приготвят истински пълноценен обяд – ежедневието на съвременния човек е изпълнено със задължения, а все пак трябва да остава време и за фитнес.

Гейнърите могат да допълнят необходимите ресурси от калории, които заетите хора нямат време да си набавят чрез храната. Тези добавки съчетават протеини, полезни въглехидрати и мазнини в съотношение, което оптимално подпомага изграждането на чиста мускулна маса.

Мас гейнърите от Workout.bg са подбрани от световно доказали се производители в сферата на фитнеса и добавките и ще ви доведат до желания резултат по-бързо, отколкото сте очаквали.

Хората с тяло тип ектоморф имат изключително бърз метаболизъм и високи калорични нужди. Те са естествено слаби с тънки кости и изключително трудно натрупват мускулна маса.

Ако тренират интензивно, този тип хора се нуждаят от гейнъри, тъй като техният метаболизъм бързо усвоява веществата и ги преобразува в енергия. Те трябва непрекъснато да се състезават с метаболизма си ако искат да качат маса, затова тези добавки са изключително подходящи за този тип хора.

Колкото и да тренирате, протеиновите добавки ще помагат с качването на маса до един етап. Оттам нататък няма да са достатъчни ако сте си поставили високи цели.

Ако искате да надскочите себе си и да разгърнете пълния потенциал на тялото, потърсете мас гейнъри на достъпни цени от Workout.bg.