Видове застраховки и кои са за вас

Видове застраховки и кои са за вас

април 22, 2020 0 By admin

Какво налага сключването на застраховки? Отговор на този въпрос ще намерите в редовете, които следват. За съжаление в България хората се още не са свикнали и нямат желание да отделят малка сума, за да се защитят, а предпочитат да се надяват, че нищо лошо няма да им се случи.

Това се потвърждава и от експертите от водещия застрахователен брокер у нас SmartIns.bg. На пазара се предлагат доста и различни застрахователни продукти и някои може да се окажат излишни. Ще ви дадем основните насоки за това как да изберете, като на първо място ви помогнем да определите нуждите си.

Какви са основните видове застраховки

Най-общо можем да ги разделим на две основни направление – тези за частните лица и за бизнеса. Ако имате завод ще се наложи да застраховате толкова много имущество и наред с това ще искате да се защитите в случаите на инциденти и аварии. Но ако нямате завод, трябва да помислите за всичко останало, за което до този момент сте отделили средства.

Опазването на движимото и недвижимото ви имущество е важно, защото в редица ситуации може да се окаже, че ви е невъзможно да направите повторно този разход. В общия случай човек купува дом веднъж в живота си и той има особено място в него.

Преди да се случи бедата, никой не се замисля, но има толкова много опасности, които ви грозят и могат да съсипят всичките ви усилия в мисията да имат собствен дом, в който да създадете семейство и отгледате децата си.

Следващото, за което може да се замислите касае само собствениците на автомобили. Това наред с удобството може да ви задължи и да станете клиент на застрахователните компании със задължителната по своя характер „Гражданска отговорност“.

Шофирането на автомобил без тази застраховка е особено опасно, защото ако причините ПТП автоматично вие ще се окажете виновен.

Какво да правите, след като вече знаете какво ви трябва

Истината е, че дори да можете сами да определите нуждите си, сте далеч от финала в мисията да защитите ценните си придобивки и собственост. Ще ви се наложи да намерите доверен партньор, който да ви консултира и помогне при избора на всички параметри на защитата, която очаквате да получите.

Нашият съвет е да се консултирате със застрахователен брокер, който да изготви индивидуална оферта, която да покрие всички събития, от които се опасявате и едновременно с това да ви предложи най-добрата цена.

Ако искате оферта директно от застрахователна компания ще се лишите от възможността да сравните цените и така може да се окаже, че не сте сключили най-добрата сделка.

Важна особеност, която се подценява от мнозина е следната. Без значение дали ползвате услугите на брокер или директно се свържете със застраховател е добре да сте постоянни.

Това с прости думи означава следното. Подновявайте всяка година и без прекъсване полиците си в една и съща компания. Така само от втората година ще влезете в графата с лоялни клиенти и това ще се отрази пряко на цената, която ще плащате. Малките отстъпки имат голямо въздействие при клиентите, а когато размерът им нараства с всяка изминала година това започва да се усеща все по-осезаемо и клиентите са все по-доволни.