Развод по взаимно съгласие – какви документи са необходими

Развод по взаимно съгласие – какви документи са необходими

април 8, 2020 0 By admin

Бракоразводните дела имат голяма история зад гърба си. Тя е доказала през годините, че разводът по взаимно съгласие е онзи вид разтрогване на брака, който е възможно най-предпочитан метод за прекратяване на отношения между съпрузи.

Кои са основните неща, с които този вид развод превъзхожда останалите? Като за начало, скоростта, с която бихте могли да се разведете, е много важна част от преимуществата.

Вторият момент е цената. Адвокатските услуги ще ви излязат много по-поносими, когато се развеждате по взаимно съгласие с бившата си половинка.

Третата положителна характеристика на най-цивилизования метод е тази, че вече бившите съпрузи имат пълната свобода да взимат решения за бъдещите си отношения. Тук, естествено, не засягаме и темата с липсата на шумни скандали, на които основна аудитория да са децата (ако има такива). Така, този вариант за раздяла се превръща в най-щадящ за всички членове на семейството.

Какво ни е необходимо за едно бързо бракоразводно дело по взаимно съгласие?

На първо място, ще ви е нужен адвокат. Дали обаче е необходимо той да има опит, след като разтрогването е по взаимно съгласие?

Да. Желателно е вашият избран юрист да разполага освен с опит, а и с чисто човешки  поглед над ситуацията. Такива адвокати вие можете да намерите в SBKLaw.bg.

Адвокатът трябва да изготви всички нужни административни документи, с които да се осъществи реален развод, който ще даде на съпрузите така нужната и желана свобода. Може би най-важният такъв документ, това е споразумението по чл. 51 от Семейния кодекс и осемте задължителни точки по него.

Бързината на действие от страна на професионалния адвокат е решителна, за да може да се спестят нерви и време. Той трябва да постигне междусъпружески консенсус по всички точки в споразумението колкото се може по-бързо.

Това е в интерес и на децата. Така те ще знаят своето бъдеще и няма да бъдат държани в неведение ненужно дълго време.

Какви документи са нужни, за да се задейства подобна процедура?

Необходимите документи при бракоразводно дело по взаимно желание са Актът за сключен брак, Удостоверението за раждане на всяко от децата (ако са повече от едно), Съобщение за прекратяване на брак, Сведение, Молба и Споразумение.

След като адвокатът има всички гореизброени документи, вече може да стартира делото и то да приключи по възможно най-щадящия начин. Ако искате и вашият развод да протече също толкова спокойно и непринудено, доверете се на адвокатите от SBKLaw.bg.

Всеки добър, коректен и професионален адвокат ще попита дали двойката е сигурна за взетото решение преди да се стигне до момента, от който няма връщане назад. Това е и чисто човешкият момент на ситуацията.