Продажба или бракуване на колата?

Продажба или бракуване на колата?

юли 27, 2022 0 By achopor

Продайте или бракувайте колата си – изберете вие, защото има различни начини да се отървете от стария си и ненужен автомобил. Двете най-популярни по подразбиране опции са да продадете колата на друг шофьор или да я оставите на фирма, която се занимава с изкупуване на коли за скрап (вижте в KolaZaSkrap.bg).

Кой от двата варианта можете да изберете, това зависи най-вече от състоянието на вашия автомобил. Истината е, че не всяка кола е годна за продаване на нов собственик и не всеки ремонт си заслужава.

Ако колата работи, но вече не я искате – бракувайте колата си

Ако вашият автомобил работи и е в прилично състояние, но вие все пак имате нужда от промяна на превозното средство, за вас най-добрият вариант е да го продадете на друг собственик.

По точи начин, вие ще можете да вземете по-добра цена, отколкото ако го рециклирате. Продажбата винаги е по-добра от финансова гледна точка, стига да е възможна

Ако колата има нужда от ремонт

Ако колата ви има нужда от ремонт, все пак трябва да се обмисли колко би струвал този ремонт. Ако стойността на ремонта е ниска и повредата не е голяма, тогава си заслужава да я поправите и след това да я продадете на нов собственик.

Ако ремонтът, обаче, е твърде скъп, тогава можете да се опитате да продадете от нея онова, което има по-висока стойност (може да я нещо, което сте добавили сами или пък ако наскоро сте сложили нови гуми), а след това можете да я оставите на фирма за коли за скрап.

Бракувайте колата си, ако е стигнала края на своя жизнен цикъл

Ако колата е негодна за ремонт или ремонтът е неразумно скъп, тогава вече можете да приемете оставянето на воизлото за скрап като последната реална възможност пред вас.

Това е много добро решение, тъй като по този начин ще спечелите доста от един автомобил, който иначе не може да се използва, а освен това, ще можете да се избавите от куп досадни задължения, каквито са отписването на колата, тъй като обикновено фирмите за коли за скрап предлагат да направят това вместо вас.

Бракувайте колата си – Не на последно място, те могат да я вземат и от дома ви, ако возилото е напълно неподвижно и няма как да стигне до центъра за рециклиране.