Къртене при ремонт – как се извършва и какво трябва да знаем

Къртене при ремонт – как се извършва и какво трябва да знаем

ноември 18, 2021 0 By admin

Почти всеки по-голям ремонт в къща или апартамент е свързан с къртене на стени, тъй като именно това е една от основите на преустройването. Макар че на пръв поглед това е проста дейност, тя е много сложна за изпълнение.

Да не споменаваме, че едно сериозно къртене трябва да е свързано с предварителна подготовка, като например разрешителни за съответната работа и изготвяне на проект, който да показва къде и какво може да се кърти и къде не бива да се пипа.

Фирма, която да реализира проекта

Дори и когато имате съответния проект и разрешителни, трябва да се намери фирма-изпълнител, която да реализира на практика онова, което вече е начертано на хартия, а това не е лесна задача.

Важно е да се намери фирма, която правилно да изпълни всичко, тъй като това е важно за здравината и сигурността на сградата. Както можете да видите в SofDestroy.com – фирма с ниски цени за кърти чисти извозва в София, този тип строително-ремонтни дейности се извършват по определен ред, който трябва да се спазва, защото в противен случай можете да си създадете проблеми, включително и с останалите обитатели на сградата.

Съобразяване с часовете за почивка

Говорейки за проблемите със съседите, добре  да се съобразите с часовете за почивка, като можете да извършвате ремонтни дейности в прозореца между 8 сутринта и 14 часа следобед, след което можете да продължите работата си от 16 до 22 часа.

Ако нарушите тези часове, можете да очаквате, че вашите съседи ще сигнализират за вас в полицията и съответните институции, а глобите за това не са никак малки и със сигурност ще искате да си ги спестите.

Разчистване и извозване на отпадъците

Една дейност по къртене на стени или каквото и да било друго трябва да бъде допълнена и от съответното почистване и извозване на отпадъците. Наемайте за къртенето само фирми, които могат да се ангажират и с извозването на отпадъците след това.

Изкъртените тухли и бетон се носят на специално депо за строителни отпадъци. Те със сигурност не могат да се изхвърлят в контейнерите за битови отпадъци, защото това също подлежи на санкциониране. Ето защо е добре да уредите този въпрос още преди да сте започнали сериозните ремонтни дейности.