Къде в България да се доближите до природата

Къде в България да се доближите до природата

май 8, 2023 Off By idea1

За България се говори, че е едно от най-забележителните места на Балканите и Европа, но същевременно е и изключително бедна на знания за това как да поддържа себе си привлекателна. Какво трябва да значи това и кой изобщо говори така за страната ни?

Лошо е, когато човек трябва да признае някои свои грешки, но когато се налага да признаеш грешката на цяла една нация, тогава си е малко проблемно цялото това явление. Ето защо страната ни е има такива проблеми със самата себе си.

Едно е вярно – България е невероятно красива страна с огромна история зад гърба си, но в същото време при наличието и на море, и на планина, ние просто не можем да вземем максимума и от двете. Тук не искаме да принизяваме нещата само и единствено до парите, които не можем да изкараме от туризма си и през двата основни сезона – лятото и зимата.

Според нас не е приятно човек да говори само за пари, когато стане дума за природа. Според нас е правилно човек да се сеща на първо място за безспорната красота на света около него, когато чуе дума, свързана с онова, което го заобикаля.

Къде са най-красивите места в България

Толкова много ни се иска да можем да отговорим на този въпрос с думата „Навсякъде“, но лошото е, че се сещаме, че има адски много места, на които просто не е възможно човек да стигне само защото няма нужните условия за това. Е, това не означава, обаче, че няма как и къде да отидете със семейството си, за да прекарате страхотно няколко часа.

Не се отказвайте от това, че пътя свършва на някакъв етап. Пътят може да бъде продължен пеша, така че слизайте от колите, грабвайте бутилка чиста, питейна вода и продължете пеша – така ще можете освен да се нагледате, но и да усетите природата във всяка ваша клетка по тялото си.

Кое прави страната ни толкова невероятна

Страната ни, както знаете, може да се похвали с нещо доста рядко, а именно и с излаз на море, и с високи и красиви планини. Нещо повече – двете страни на държавата ни могат да ни носят дивиденти през всеки един сезон, което е безкрайно ценно.

Това, което прави държавата ни наистина красива и безценна, обаче не е само зашеметяващата природа – това сме ние хората, които я населяваме. От нас зависи всичко това да се поддържа правилно и грижите да са навременни.

Не смейте да хвърляте фас в гората, ако сте пушачи – така освен, че замърсявате, през летните месеци можете да унищожите декари гористи площи.