Най-добрите зимни рокли – заложете на трикотаж

Най-добрите зимни рокли – заложете на трикотаж

май 11, 2023 0 By admin

Изборът на зимни дрехи е трудно решение, тъй като много често дамите са склонни да дадат предимство на красотата пред удобството, а зимните дрехи имат свойството да изглеждат по-дебели, груби и плътни.

Решение на този проблем може да се намери при трикотажните рокли, които обикновено се правят от платове, притежаващи отлични топлоизолационни свойства, но без това да придава грубост на материята.

Какво да изберем за носене на работното място

Идеални за офиса са трикотажните рокли, чиято дължина достига до коляното. Те могат да са с дълъг или къс ръкав, като могат да се съчетаят успешно с пуловер или жилетка.

За офиса е добре да изберете модели в черно, сиво или индиго, които създават подходяща делова визия, но няма да ви лишат от топлина и удобство през зимните месеци (висококачествени зимни рокли можете да откриете на Daphne.bg).

Защо трикотажните рокли са подходящи за зимата

Трикотажната рокля е много добър избор на облекло през зимните месеци, защото в повечето случаи този тип рокли са топли и удобни, разбира се, ако не са направени от някоя твърде лека и ефирна тъкан.

Самите бримки на трикотажните тъкани създават безброй малки въздушни джобове, които улавят топлината, отделяна от тялото, което на свой ред помага да се запази топлината на човека.

Каква трикотажна рокля да изберем за студеното време

Най-подходящи за студените месеци от годината са трикотажните рокли, които се правят от естествени влакна като вълна, кашмир и алпака. Те притежават свойството да са естествено топли и дишащи.

Ако изберете трикотажна рокля, която да съдържа вълна, можете лесно да я съчетаете с високи ботуши, плътен чорапогащник или клин, с което да си осигурите пълен комфорт дори и в най-студеното време.

Нито твърде стегнати, нито твърде широки

В допълнение на всички други свои качества, трикотажните рокли притежават естествена еластичност, която позволява на дрехата удобно да прилегне върху фигурата и да осигури лекота на движение, което е идеално за студено време.

Обикновено, тъканта позволява те да бъдат точно толкова тесни, колкото би било идеално за човека – нито повече, нито по-малко. Самият характер на дрехата я прави леко свободна, тъй като еластичността е съвсем деликатно изразена.