Рекламата, която всеки може да си позволи

Рекламата, която всеки може да си позволи

ноември 4, 2016 0 By admin

Защо казваме, че онлайн рекламата е за всеки?

 

Защото реално при онлайн рекламата всеки може да реши колко точно може да отдели и за колко време. Може да реши кога да рекламира и кога да направи пауза. Не е необходимо да предплаща огромни суми или да резервира пространството от рано. Онлайн рекламата е за абсолютно всеки бизнес. От, да речем мобилните гиганти до току що отворения автосервиз.

Онлайн рекламата, обаче, като всяка друга дейност има своите тънкости.

 

След като решите кога и колко искате да изхарчите имате два възможни пътя- сами да се опитате да се справите с това, или да наемете професионалист.

В единия случай ще трябва да направите първо едно маркетингово проучване на вашата конкуренция, на възможните начини за реклама, да проучите кой е най- ефективен за вашия бизнес, да изучите съответната платформа, която сте избрали. Обикновено платформите за онлайн реклама са на пръв поглед много прости, но всъщност като всеки прост инструмент (например ножица) те ще функционират най- ефективно в ръцете на опитен професионалист. И ножицата е проста, но са твърде малко хората, които просто се снабдяват с една и си правят прическа, вместо да отидат на фризьор. В общи линии в онлайн рекламата е като в примера с ножицата- ако сами започнете да пробвате с ножицата е много вероятно накрая отново да завършите в търсене на добър фризьор или просто да се примирите с плачевния резултат. В онлайн рекламата е абсолютно същото.

За това по- препоръчителния сценарии е да си спестите усилията по първите проучвания и просто да отделите време да намерите препоръчана изпитана дигитална агенция, която да се заеме с вашето присъствие онлайн.

От там нататък при подходящата и професионална агенция ще получите адекватни съвети и консултация коя точно реклама и кога да използвате за вашия бизнес. С какво да стартирате и кое да оставите за по- нататък.

А възможностите за онлайн реклама са доста- реклама в Google Adwords, реклама в Youtube, реклама във Facebook, реклама в разнообразни платформи за дисплейно рекламиране.

За всеки!