Софтуер – тайните, които крие той

Софтуер – тайните, които крие той

март 31, 2023 Off By idea1

В интернет вече има всичко и това явление не изненадва абсолютно никого, нали? Е, ако трябва да бъдем точни, в интернет има две неща – магазин за програми и места, от които да ги изтеглите безплатно.

Разбира се, вие сами решавате от които хора ще сте и как ще похарчите парите си. Вие, също така, решавате и дали изобщо ще похарчите парите си.

Онова, което има значение, обаче е какви рискове поемате ако решите да използвате нелегален софтуер, за да свършвате ежедневните си задачи. Каква е скритата цена, която плаща всеки, който е решил да използва „безплатен“ набор от програми?

Всичко, което трябва и искаме да знаем, го пише в интернет – продажба и крадене на лични данни, проблеми с компютъра поради вирусни атаки, различни проблеми с разбирането на локацията на устройството и виждането ѝ от неподходящи, зли очи и т.н.

Няма спор, че всеки човек поне веднъж е използвал такъв тип неплатени програми, но това трябва ли да се превръща във вид навик на хората? Може ли напълно безнаказано всеки и по всяко време да си тегли абсолютно неограничен брой копия на една и съща програма?

Опасностите от ползването на пиратски софтуер

Всъщност, опасностите са всякакви. Неограничени, необясними, та дори най-страшното, което може да се каже за тях – невидими.

Много хакери пускат уж невероятно добре работещи безплатни програми, за да може хората да ги изтеглят и след това „инжектират“ в компютрите на потребителите вируси, които точат набор от важни, лични данни, а след това ги използват или продават.

Не е морално цялото това явление и всеки сякаш знае това, но му е неудобно да говори за него. Не е приятно да знаеш, че ти можеш да си следващия и именно заради това идва и следващата, последна част на текста.

Защо да се стараем да използваме легални програми

За да се чувстваш в пълна безопасност и да си напълно защитен, можеш бавно, бавно да започнеш да използваш платен софтуер, което ще те направи доста по-можещ и уверен както в работата ти, така и в ежедневието ти.

Всичко зависи от това, което искаш да правиш, това, което ти се налага да вложиш и целта, която искаш да изпълниш. Светът е малко динамично и на моменти доста опасно място, което автоматично означава, че е добре да внимавате дори и с програмите, които теглите н компютъра си.

Безразборното теглене и инсталиране на непознати за системата ви копия на всякакви програми може да доведе до абсолютна, централна повреда в цялата ви компютърна система – бъдете предпазливи.