Завеждане на щета – защо трябва да го правим

Завеждане на щета – защо трябва да го правим

март 31, 2021 0 By admin

В България всеки смята, че на него лошите неща не могат да му се случат. Този манталитет и начин на мислене винаги са ни са се отразявали изключително пагубно и куп хора си отидоха по пътищата, защото са се мислили за безсмъртни.

Това като осъзнаване на цял проблем, за жалост няма да върне починалите в автомобилни катастрофи към живот, но поне може да предпази много други от това да загубят своя. Дали сте станали жертва на пътно-транспортно произшествие или сте причинили такова – няма никакво значение, защото важното е да бъдете съвестни след това.

Ако приемем, че е станало ПТП само с леки материални щети, без жертви или ранени, то тогава процедурата е абсолютно стандартна и без усложнения. Нещо повече – всичко може да приключи само и единствено с попълване на двустранен протокол.

В него веднага след ПТП-то се уточняват проблемите, настъпили от него както по автомобилите, така и по хората (ако има нематериални жертви, разбира се). Това, което трябва да знаете за двустранния протокол е, че при попълването му трябва задължително да има взаимно съгласие и постигане на добър тон между двете страни.

Кой трябва да завежда щети при ПТП

Задължително е и двете страни (и виновната, и жертвата) да нанесат своите проблеми по автомобилите си. Все пак на база този протокол се разрешава случая с това какво и кога и в следствие на какво е станало.

Всички тези подробности се взимат под внимание и всеки може на база тях да обжалва или подведе под отговорност другото лице за неизпълнение по дадена точка, която е била уточнена. Т.е., вече знаете, че дори и някой да ви каже, че не е нужно да се подписвате или да въвеждате каквото и да е било някъде по документацията, по-добре не го слушайте.

Той най-вероятно иска да ви навреди на по-следващ етап от процеса.

Фирмата, която ще ви помогне при настъпило ПТП с щети

Една от фирмите в България, които могат да ви приведат съвсем спокойно през процеса на уточняване на проблемите и последствията, настъпили след едно ПТП, това е BulIns.com. Тези хора знаят какво желаете вие като клиенти.

Те знаят колко е важна за вас свободата да избирате цената на своите застраховки, те знаят, че не искате да живеете със следите от щетите по вашето МПС и са готови да изплатят всичко, което е по закон, за да покриете спомените от катастрофата, която сте претърпели.

BulIns.com са същите онези хора, които по никакъв начин няма да ви предадат в каквото и да попаднете. Доверете се на опита!