Заслужава ли си да посетим Генуа

Заслужава ли си да посетим Генуа

януари 23, 2020 0 By admin

Италианският пристанищен град е едно от най-известните места, до които си заслужава да си организирате екскурзия или почивка. За огромно съжаление обаче той често попада в сянката на останалите по-големи градове, намиращо се в южната част на Италия.

Генуа е не само дом на най-стария футболен отбор, но също така там можете да видите редица причудливи катедрали, алеи и скрити площадки. Той също така се намира в сърцето на италианската Ривиера – което означава, че от работното му пристанище можете да избягате до очарователни рибарски селища и магически заливи.

Почивка или екскурзия да изберем до Генуа

Което и от двете да изберете, то ние ви гарантираме, че няма да съжалявате за избора си. Ако сте от хората, практикуващи сериозни и отговорни професии и не разполагат с твърде много време, което да инвестират в продължителна почивка, то съвсем спокойно и без грам притеснения можете да се доверите на туристическата агенция VoyageLTD.

Ще попаднете на разнообразни почивки и екскурзии то тази дестинация, които ще ви заредят с много положителни емоции и ще ви накарат да мечтаете за нови такива и то в най-скоро време. Откъсването от мястото, което обитавате, ще ви заради с огромен положителен заряд. Това, разбира се, съвсем не е всичко, което Генуа би могъл а ви предложи. В редовете по-долу сме описали всичко, което трябва да знаете за италианския град.

Какви са особеностите на това място

За да се запознаете с историята на града, то навярно ще ви се иска да отидете до градските порти, датиращи от 12 век. От там спокойно можете да се отправите към центъра на града, където ще преминете през атмосферните калдъръмени улички, водещи до централния площад „Пиаца де Ферари“ с големия си бронзов фонтан.

Генуа има най-големият средновековен център в Европа, благодарение на успеха си като морска република през Средновековието. Старият град е лабиринт от улички, които са в готовност да бъдат проучени. Точно там ще се сблъскате с отлични кафенета и галантерии.

Най-добрият начин да се отърсите от градския живот при тази италианска почивка, е като се  отправите към рибарското село Boccadasse – кратко пътуване с автобус, влак или такси от центъра на Генуа. Това е възможно най-подходящото място, от където да гледате залеза. Многоцветните къщи представляват другата положителна страна на селището.

Районът оживява привечер, когато групи от семейства, приятели и двойки се отправят към малката зала за сладолед край брега, Antica Gelateria Amedeo. По уличките ще имате възможността да наблюдавате множество сергии,

Както всеки италиански град, Генуа също разполага с множество заведения и ресторанти за хранене. На територията на града можете да посетите едни от най-добрите италиански ресторанти, където се приготвя вкусна и ароматна храна от местни готвачи. Морските дарове са нещо, което задължително ви съветваме да опитате.

Без значение дали сте се възползвали от почивка или екскурзия, които туристическите агенции са в готовност да ви предложат, то бъдете сигурни, че това място си заслужава да бъде видяно поне веднъж в живота.

Отпуснете се, отворете най-любимия си куфар и поставете вътре в него всичко онова, което смятате, че ще ви е необходимо.