За къде е предназначен един колонен климатик

За къде е предназначен един колонен климатик

февруари 16, 2022 0 By admin

Всеки уред има някаква предвидена функционалност, която е проектирана за определени условия. В този текст ще разгледаме темата, за това за какви пространства са предвидени и проектирани различните колонни климатици и как можем да ги използваме ние най-оптимално.

Истината зад технологията на колонните климатици

Отоплителния период в България започва от Октомври и приключва, на някои по-високи места, чак Юни месец. През това време, за едно жилище или офис, има огромно значение това как ще се отоплява, тъй като ако избора е неефикасен и се изисква много енергия, накрая на всеки месец сметките за ток или парно ще скочат.

Основната тема, която ще разглеждаме днес, е темата за колонните климатици като алтернативно решение на проблема със студените офиси, конферентни зали и общи места в жилищните комплекси. Идеята зад тази кратка дискусия е да се разбере, дали тези климатици си заслужават в контекста на офис пространства и просторните домове.

Как най-ефикасно да ги ползваме през годината

Поради дългия отоплителен период в България, много семейства и бизнеси търсят най-добрата алтернатива, с която не само да гарантират комфорт и здраве, но и да намерят начин да намалят сметките за консумативи. Един от изборите за мнозина са колонните климатици, тъй като те се славят като невероятно мощни уреди, които могат да затоплят дори конферентна зала или класна стая.

Когато става дума за ефикасността на климатиците има две причини един подобен уред да не работи както трябва. Или е проектиран по този начин, тоест технология в него не е ефикасна, или просто не е монтиран на правилното място – възможно е и да се надценява.

Големия плюс на един колонен климатик, идва от това, че той може да се позиционира почти навсякъде, без да заема много голямо пространство, и пак да затопли или изстуди една стая. Важното в тази ситуация е да разбере помещението си и това как ще се задвижи въздуха и ще бъде ли способен единичен уред да извърши толкова голяма работа, или е нужно да се инсталират повече.

В подобни случаи се обръщаме към експертите от Eclima.bg, които имат повече от 15 години опит и са способни да преценят къде, как и защо мястото на новият ви колонен климатик е точно там. Именно чрез тази експертиза, те могат да направят така, че един уред да работи в пъти по-добре от това, което би било иначе възможно.

Позиционирането на уреда в стаята е много важно, и за това ви препоръчваме да се доверите на експертите от Klimatici.bg.