Конвектори за баня или маслени радиатори

Конвектори за баня или маслени радиатори

февруари 16, 2022 0 By admin

Темата за отоплението на дома, пространства офиси и т.н, никога не остарява, тъй като България е благословена с 4 сезона и зимата тук си остава люта. Въпреки затоплящото се време, има периоди през годината, в които външните температури могат да паднат под – 15 градуса по Целзий, за това и търсим правилния начин за отопление.

Сравнение между конвекторите и радиаторите

С неправилното нещо е възможно да се живее известно време, дори да не ни удобно, можем да се примирим с неприятностите, но идва момент на промяна. В този момент ние искате най-доброто и правилното за нашите потребности, и в днешната тема ще разгледаме двете крайности на спектъра за отоплителни тела – маслените радиатори и конвекторите.

Основната разлика между тях, е че маслените радиатори използват нагревателен елемент, които затопля и циркулира специално по дизайн масло. То започва своето въртене в системата на радиатора, и от там започва да отделя, от повърхността на самия радиатор, топлина в околната среда.

Още тук можем да намерим недостатък в този способ за нагряване, тъй като по никакъв начин, това движение на газовете и въздуха, не се канализира в циркулация. Реално, радиатора използва радиационното си поле, с което отделя топлина в околната среда, но изисква много електричество, за да затопли напълно и осезаема дори 20 кв.м.

За разлика от това, конвектора използва отворена система, която използва естествените закони на природата и затопя студения въздух по пода, вдигайки го нагоре, издърпвайки студения наново в системата. Това се случва с нагряването на поредица от реултани, които по естествен път загряват студените въздушни маси, и така се получава доста добра циркулация на въздуха.

Кой от двата варианта е по-добър за дома

Избора тук зависи изцяло от размерите и помещението, което ще се отоплява. Ако става дума за малка стая, офис или кабинет, то масления радиатор може да бъде добър избор.

Но ако става дума за целодневно, дълго отопление на баня, то тогава конвектора е в пъти по-ефикасен, спестовен и цялостно по-безопасен. Има причина маслените радиатори да имат толкова лоша репутация сред потребителите, като се зоват най-гладните и задни за електричество отоплителни уреди освен подовите духалки.

От къде да закупите правилния конвектор за банята

Най-доброто място, от което можете да закупите конвектори за баня. Дори 10 години след откриването на първият си склад в България, те остават на челни позиции сред доставчиците, вече с нов, по-добър онлайн магазин, където можете спокойно да пазарувате и изберете правилния уред за вашите потребности.