Какви видове оборудване за криотерапия има в България

Какви видове оборудване за криотерапия има в България

юни 9, 2021 0 By admin

Вие сте специалист по криотерапия? Предлагате облекчение на хора в нужда? Търсите ефикасно и разумно като цена спа оборудване? Значи най-вероятно сте се насочили в посоката на Diagenti.com – най-довереният доставчик на специализирано физиотерапевтично оборудване в България.

Какво представлява криотерапията и каква апаратура се ползва за нея

Криотерапията (от лат. студено) е вид физиотерапия, която използва свойствата на контролиран студ като форма на лечение на множество болестни състояния и травми. Причината студа да има толкова позитивен ефект идва от физичните свойства на биологичната тъкан и термодинамичните закони заложени в природата.

При намаляване на температура до определено ниво, се намалява и скоростта на движението на атомите, тяхното забързване увеличава температурата и т.н.

Наличието на възпаление е наличието на температура, поради засиленото действие на организма, които се бори с наличието на чужди тела. Имунната система реагира остро при наличието на външни клетки, които вижда като вредите, вдига температурата, а това засилва чувството за болка и дискомофрт.

Един от начините да се борите с това е чрез изстудяване на мястото, което намалява напрежението, усещането на топлота и самото възпаление.

Този метод се ползва из цял свят от световни атлети, особено такива занимаващи се със силови спортове, лека атлетика, бойни изкуства и т.н.

Каква апаратура има налична в нашата страна

Спецификата на този вид терапия, е че изисква ниска температура, която е необходимо да се поддържа за продължително време. Най-основната форма на такъв вид терапия е обливането със студена вода или пълното потапяне на тялото във вана с лед.

За по-специализирано третиране има терапевтични процедури, чрез които може да се конкретизира излагане на студ към конкретни зони и места на тялото.

Криостаи и крио кабини

Това са по-генерални начини на третиране на травми и възпаления, които цялостно излагат човек на ниска температура. Ползват се главно при наличието на повече от травми или по-сложни ситуации – този вид оборудване и спецификациите за ползването му са нужни експерти, тъй като това се води медицинска процедура.

Акредитирането на този вид оборудване също не е лека задача, тъй като то трябва да съответства спрямо изискваният, които са посочени в Наредба 4-14 на министерствата на Туризма и Здравеопазването. Цените на криокабините също не са по силите на много фирми в България.

За да се въведе един подобен обект в експлоатация, освен другите нужни сертификати и документи, е нужно обстойно оглеждане и спазване на изискваният. Нужно е апаратурата и персонала, които ще я управлява, да са на ниво, а особено важно е да има медицински персонал на терен.

Къде се намира такова оборудване

Специализирано спа оборудване може да се намери на Diagenti.com, където освен първокласни крио камери и инструменти, ще намерите правилното, професионално обслужване.