Цветята и 3-те им ревностно пазени тайни

Цветята и 3-те им ревностно пазени тайни

март 10, 2023 Off By idea1

Ако едно цвете не ви се струва наред, нещо не изглежда по най-добрия начин, по който би трябвало да изглежда, то тогава имате някакъв проблем, свързан с комуникацията. Сега ще възкликнете как така с комуникацията, но е факт, че човек може да общува с растения и това далеч не е проява на лудост, а напротив.

Както и да го гледате, растението си е растение – не мърда, не говори, не вдига шум по цял ден и да, най-вероятно ще ви е скучна компания. Такова или пък не, растението си е растение и вие трябва да бъдете негов приятел, който да полага грижи за него.

Същото е и с цветята. Както всеки друг жив организъм, те също имат своите лични добре охранявани тайни.

Ние, обаче сме подготвили три от тях и в настоящото четиво ще ви ги споделим, за да влезете по-дълбоко в света на растенията, което предполагаме, че ще ви бъде приятно. Хайде, читателю, бъди готов да откриеш едно различно измерение, в което да се потопиш и току-виж си открил, че дори те привлича.

1. Те могат да говорят

Да, доказано е, че чрез промяната на цветовете си (в аспект яркост и избледняване) цветята могат да ви покажат, че се или не се чувстват доволни от средата, в която се намират. Нещо повече – те имат нуждата от това да бъдат поливани в зависимост от своите лични предпочитания.

Това е едно от първите неща, които собственикът на ново цвете трябва да разбере за него – кога и как се полива то. В противен случай опознаването между двете живи създания ще е неуспешно и ще се наложи някой да помогне на човека.

2. Те могат и да ви разбират

Ако споделяте ваши лични преживявания или терзания с едно цвете, то ще попие цялата болка или щастие, които му давате. Нещо повече – то ще реагира на това.

Ако говорите щастливи и весели неща на цветята си, ще забележите как след един момент те ще започнат да дават по-красиви цветове, ще напъпват повече и ще се разлистват повече. Обратното също важи – ако говорите тъжни неща, те ще реагират по съответния начин.

3. Те могат и да ви отмъщават

Цветята могат и да си отмъщават за това, че не ги поливате често, за това, че не полагате грижи за почвата им и т.н. Те могат много сериозно да замърсяват около себе си като пускат голямо количество изсъхнали вече листа или пък да отказват да цъфтят.

Именно заради това трябва да разберете, че всяко ваше действие си има и някакви последствия. Човек може да научи много от цветята – отворете съзнанието си.