Причини да се изключи имобилайзер

Причини да се изключи имобилайзер

февруари 4, 2021 0 By admin

Имобилайзерът е система за сигурност, която фабрично се прикачва към двигателя на един автомобил. Неговата цел е да действа като защита против кражба или подкарване без оторизиран контролер (автоключ с чип в него).

Макар и това да е много полезна система, има доста често срещани моменти, в които е нужно нейното изключване, което може да стане само чрез услугите на специализиран автоключар в София.

Направете трудната ситуация лесна, с правилният автоключар в София

Няма удобен момент за това да имате проблем с колата, но понеже можете да разчитате на добра и качествена услуга на специализиран автоключар в София. В този текст ще засегнем най-често срещаните причини един автоключар да бъде викнат да изключи имобилайзер.

Стартера се подменя и колата трябва да се закара на сервиз

Това е доста често срещана причина. Повода които прави това нужно може да е причинено от няколко различни фактора, като единият е кражба, другият е счупване на ключ в стартер. Най-често срещаните проблеми са в самият ключ, които носи специфичен електромагнитен сигнал.

Той е необходим на имобилазйера да позволи на двигателя да се завърти, което е изцяло софтуерен процес. Има голяма вероятност този ключ да е пострадал преди счупването си и това да е причинило неточността при протичането на информация.

Колата е неподвижна и има нужда от преместване

Когато една кола е неподвижна, няма наличен ключ, чрез които да се освободи двигателя, тогава е необходимо изключването на имобилайзера. Това става по електронен път и може да се направи само и единствено от специалист, който разбира от процесите на един бордови компютър.

МПС-то е бил жертва на кражба и трябва да се пренастрои имобилазйера

В подобен случаи, когато една кола е била жертва на кражба, е необходимо променяне електронният „подпис” на цялата система. Тогава се изваждат нови ключове, които се синхронизират с имобилайзер, който също бива „насочен” в същата посока като ключовете.

За тази цел е нужен емулатор, които да действа като комункатор между двете мрежи. Този комуникатор прави едновременно синхронизиране между двата елементи задавайки им приемащи и предаващи стойности (ключ и имобилайзер).

Колата е претърпяла ПТП и имобилайзера дава грешки

При ПТП, има голяма вероятност цялата електронна система на един автомобил да отчита грешки. Един от най-често засегнатите сектори е имобилазйера, които трябва да бъде изключен. Отстраняването и заменянето на този компонент, с такъв, които не отчита грешно присъствието на ключ, е наложително.

Поради своята строга спецификация, работата с модерни имобилазйери изисква сериозно задълбочаване в темата и боравене със специализирани софтуери. Освен в сервиз, вие можете да получите помощ с имобилайзера от професионален автоключар в София.