Парапет от ковано желязо – защо да го изберете

Парапет от ковано желязо – защо да го изберете

февруари 26, 2021 0 By admin

Не е случайна поговорката „Здрав като желязо”, понеже желязо е синоним на стабилен – това е представата ни за сила и сигурност. Без да правят компромис със стилност и дизайн, екипите на MetalWorks.bg умело успяват да съчетаят функционалност и красота – с изделия като парапети от ковано желязо можете да се гордеете и да се чувствате сигурни.

Какво ни предлагат изделията от ковано желязо

Тук има няколко очевидни неща, които могат бързо да се споменат – най-важното при парапетите е те да подсигуряват. С кованото желязо рискът от провал или кухини е нулев, поради хилядолетна човешка традиция и разбиране на материала.

Самият процес на коване заздравява желязото, без дори да е нужна каляване, а кинетичната енергия изисквана за процеса, сплъстява различните слоеве на желязото. Това образува здраво, солидно ядро, което няма досег с кислород, за това е невъзможна корозията отвътре навън.

След поцинковане или качествено боядисване, горните слоеве на кованото желязо са запечатани, а солидната молекулна мрежа позволява за гъвкавост и издръжливост. Така, с изделия от ковано желязо, получавате точно това, което търсите – сигурност по стилен начин.

Без компромис в качеството

Самият характер на материала означава, че той може да бъде оформяно по всевъзможни начини, правейки дори най-сложната орнаментика достойна за дърворезбата, възможна и при парапети от ковано желязо. Имате възможността да направите домът си още по-красив,с  класически вид, без да правите компромис със сигурността и безопасността на семейството си.

Изтеглените железни профили са също толкова здрави, колкото са и дебелите а това означава, че можете да получите една наистина фина изработка – с класически линии, тънки черти без страх от провал. Така вашият балкон може да заприлича на сцена от мистична приказка и да зададе един наистина класически, еклектичен тон на вашият дом.

Здравина

Когато става дума за стълбищен парапет, не бива да се прави компромис със сигурността за това са важни както изработката, така и монтажа на този елемент. На високо качество е продукцията и услугите на MetalWorks.bg, които са професионалисти в областта и имат повече от 20 години опит в сферата на кованото желязо.

Красота

Освен безпрецедентната якост, парапети от ковано желязо са също така невероятно красиви, като степента на естетика зависи изцяло от вашият вкус. Ако искате нещо по-семпло с изчистени линии, или пък имате по-сложна идея, то кованото желязо ще ви предостави с възможност за олицетворение на вашите идеи.

Трайност

Както бе спомената по-горе, характера на изработка и естеството на материала означават, че парапетите направени от ковано желязо ще бъдат значително по-трайно от други алтернативи. Без значение дали за външно или вътрешно ползване, този елемент от вашият дом няма да ви предаде – и то дълго време.