Пътешествие с кола по света – Няколко прости съвета.

Пътешествие с кола по света – Няколко прости съвета.

октомври 16, 2016 0 By admin

пътуване

 

Искате да избягате от сивото ежедневие? Запалете колата и отидете на разходка!

 

На толкова много хора им се иска да посетят какви ли не места. Не говорим само за България, съседни държави дори и по-далечни дестинации. Това е напълно нормално, но от къде толкова пари за билети, разходи?

Да пътувате с колата може да не се окаже толкова голям проблем. Колата ви вероятно стига за вас и още няколко човека (освен ако не е смарт) и може да събере и техният багаж. Нормална, всекидневна кола ще свърши работа.

Колкото по-икономична е колата, толкова по-добре за вас!

Икономията, ще означава повече гориво за повече километри. Всичко трябва да бъде измерено, дори къде ще ходите, от къде ще минете, дали няма да ви трябва пътна помощ и прочее.

Много е важно, преди подобни огромни пътешествия да прегледате колата основно. Няма да ви е много приятно, ако извикате пътна помощ на някое непознато място и да плащате прекалено много за поправка.

Това е и главна причина която спира хората да пътува с кола – самата кола. Не се знае дали ще издържи до там, вие се притеснявате и прочее.

Добре, но с колата можете да направите толкова много. Може дори да спестите от хотел, ако имате правилната кола. Някоя, която може да събере двама или повече души за спане.
Можете да носите неограничено количество багаж. На самолет имате право само на определени килограми, а другото се заплаща допълнително. С личният ви автомобил това не е така.

Спирате където пожелаете по пътя. Какво по-добро от това? Видели сте нещо красиво по пътя и искате да го снимате? Веднага може да стане. Не да се возите в автобус и да се чудите как да спрете шофьора за да снимате планината. Доста неудобно.

Ядете каквото пожелаете и където пожелаете.

Любимо на толкова много хора. Взимате си бургер от макдоналдс или нещо друго, напитки и прочее.
Не ви интересува дали някой ще ви се кара, че краката ви са на таблото или че хъркате и може да събудите бебето на задната седалка.

Има и някой минуси.
Къпането е проблем. Ако сте предприели пътуване с кола за 10 дена, определено ще имате проблеми с къпането. Реки и езера доста, но това зависи от сезона.
Поне тоалетната може да не е проблем, понеже тях ги има във всяко населено място.