Внос на автомобили от чужбина – Няколко съвета

Внос на автомобили от чужбина – Няколко съвета

октомври 11, 2016 0 By admin

Сигурно сред вас има толкова много хора, които искат да вкарват коли от чужбина?

Познавате някой собственик на авто къща или комшията ви е докарал няколко и сега прави пари от частите. Все методи, които могат да ви докарат някой допълнителен лев. Колко е този допълнителен лев обаче е доста грубо понятие.

автовоз

Разходи.

Разходите да докарате кола от чужбина могат да са доста големи. Вярно, ще намерите коли за по 200 до 500 евро, които са в прилично състояние, но само превоза може да ви струва още толкова.
Един вариант да намалите превозните разходи е, да познавате шофьора или вие да отидете и да приберете няколко коли. Това също може да е проблем, защото ви трябва камион, трябва да отседнете някъде докато намерите колите или да спите в превозното средство – доста изисквания.

Самите автомобили.

За тези пари ви казахме, че наистина може да намерите кола, но много често тя ще има повече проблеми от колкото си мислите. Има понякога такива автомобили от които собствениците искат да се отърват и нямат почти никакви проблеми, но те се намират толкова трудно, че наистина си трябва време и търсене.

Ако искате бързи пари, намерете няколко обяви в интернет, свържете се с продавачите, уговорете няколко срещи за един ден и колкото повече автомобили вземете, толкова по-добре за вас.

Какво и как да продаваме?

Ако сте с идеята, че ще вземете някоя кола и ще я карате по улиците в столицата, по-добре си запишете номера за репатриране в София.  Имате два основни варианта – или я оправяте и си я карате или я разпродавате на части. Има толкова много сайтове за обяви, че можете да пуснете сто обяви само за един фар на колата. Колкото повече обяви, толкова по-голям е шанса ви за успех с продажбата. Това би бил най-лесен начин да спечелите от автомобила.
Едва ли искате да имате проблеми, ако просто продадете на друг човек колата, която не изрядна и ще му създаде повече главоболия от колкото удоволствия.