От физически или от онлайн магазин да пазаруваме

От физически или от онлайн магазин да пазаруваме

януари 23, 2023 Off By idea1

Все повече и повече хора в съвремието пазаруват от интернет и това дава право на човечеството да се замисли върху въпроса дали не е време моловете да се превърнат в детски площадки и градинки. Всъщност, това изобщо не е лоша идея, защото по този начин ще се даде тласък и на куриерските фирми.

Хората няма да имат избор дали да пазаруват от онлайн или физически магазин – ще има само от единия вид. Така де, като сме се заговорили за това какви видове магазини има, нека разделим нещата на две половини, за да можем по-успешно да се вгледаме в плюсовете и минусите на всяка една от страните и да докараме нещата до край.

В настоящото четиво ще сравним двата вида места, от които човек може да се снабди с различни артикули или пък да си заплати за някакви конкретни услуги. Ще започнем първо с класическия вид.

Какво ни дава физическият магазин

Комфортната зона е може би едно от най-приятните, но същевременно и вредни неща за обществото. Всеки е свикнал до болка да „отиде“ до магазина, а там на живо да разгледа нещата, които му се иска да си закупи.

След това ако му се наложи да помисли между две или повече неща, да изчака докато има готово решение. Каквото и да си говорим, няма по-хубаво начало на връзка между човек и смартфон, например, от това първо те да се видят на живо, човек да пипне артикула и да прецени дали му отива в ръката, дали работата е удобна и т.н.

Същото важи и за дрехите – те е добре да се пробват преди за тях да бъде заплатено от страна на потребителя. Както и да е – всеки сам преценява как да пазарува, но комфорта, който ни дава физическият магазин, няма как да бъде сравнен с каквото и да е било друго.

Какво ни дава онлайн средата

Онлайн търговията нашумя през последното десетилетие. Е, ако в миналата част на текста говорихме за комфорт, то тук вече говорим за удобство от висша степен.

Няма нито един физически магазин, който да може да предложи удобството, което дава всеки онлайн такъв. Пълни каталози, почти постоянна наличност на всеки артикул, невероятна съвкупност от всякакви цветове, модели и различни промоции, които постоянно се сменят.

Всичко това е в интернет света на магазините и онлайн пазаруването. Това, което вие трябва да прецените, е дали и откъде ще пазарувате, когато ви трябва конкретен вид артикул или услуга.

Всичко е във вашите ръце и буквално, и преносно.