Защо ви е необходим адвокат по застрахователно дело

Защо ви е необходим адвокат по застрахователно дело

март 17, 2023 0 By achopor

Питате се, защо ви е необходим адвокат по застрахователно дело? В България, за периода от Януари до Септември 2020-та година, в границите на страната са регистрирани 4365 случая на ПТП-та, като това позиционира страната ни челни места по претърпени ПТП-та в Европа. Тази статистика е сравнително по-ниска от 2019-та година, когато е имало с 1003 случая повече за същия период – вероятността да се участвали като причинил или претърпял ПТП в живота си е доста голяма.

Закона в страната е строго специфичен и изисква задълбочени познание, за да може да се навигира правилно в случаи на подадени искове за обезщетение при ПТП. Не са малко случаите, в които застрахователните компании отказват или умишлено забавят изплащането на обезщетение, но за щастие в закона има заложени механизми за справяне с тази некоректност.

С какво може да ви помогне специалист в застрахователното дело

Тълкования на закона за застрахователното дело е непродуктивна стратегия, като незапознат по темата индивид има голяма вероятност да подходи към закона неправилно. В юридическият свят правилните ходове, думи и изречения са разликата между успешно спечелено дело и загубена възможност, за това е препоръчително да използвате специализираните услуги на адвокат по застрахователно дело като Деян Николов.

Законите на страната имат много аспекти, като нито един адвокат не е способен да е запознат със всички аспекти на закона, обемът от информация и специфики е прекалено голям. Ако имате казус в сферата на застрахователното право, е необходимо да се обърнете към специалист в сферата, за да постигнете желаните резултати.

В какви случаи можете да се обърнете към адвокат по застрахователно право

Можете да се обърнете към адвокат специалист, ако сметнете, че имате право на иск към застрахователната компания на водач на МПС причинил ПТП, в което вие сте потърпевш. Ако решите, че имате право на обезщетение е необходимо да се обърнете към застрахователната фирма, но комуникацията с финансови тела е специфично и следва определени процедури, с които е малко вероятно да сте напълно запознати.

Истината за правната система в света, е че тя е сложна, пълна с информация, която изисква специализация, а за обикновеният гражданин тази специализация е непосилна. Можете да се свържете с Zastrahovan.eu в случай когато сметнете, че:

  • Искате обезщетение от застраховател
  • Застраховател отказва да изплати обезщетение на пострадали при ПТП
  • Смятате, че изплатеното обезщетение е по-малко от очакваното
  • Застраховател неоснователно забавя произнасянето по ваш случай
  • Искате заведете дело срещу застраховател
  • Смятате да търсите обезщетение от чуждестранен застраховател

Тук е необходимо да се доверите на специалист в сферата, тъй като застрахователните тела предпочитат да запазят своите средства, а законът им дава възможността да се защитят от ненужно изплащане. Така те са предразположени към пренебрегване на вашите права, а това може да бъде лесно предотвратено със Zastrahovan.eu.