Модата за днешната младеж – защо да се водим по нея

Модата за днешната младеж – защо да се водим по нея

май 31, 2023 Off By idea1

Модните подиуми излъчват само и единствено сексапил и блясък – няма спор. Не е нужно човек дори да се загледа много продължително, за да разбере, че там хората не са случайни.

Настървени до лудост физиономии на млади мъжки и дамски модели, които гледат в една точка – онази на липсата на страх от неодобрение, защото тях всеки ги одобрява и харесва. Това е нещо, в което спор няма.

Това ли ни дава модата и модната индустрия като цяло? Чувство за неземна увереност, която да ни кара да се чувстваме абсолютно безстрашни и напълно безчувствени към онези, които само защото не са облечени модерно и марково, са по-нисши от нас?

Явно това измамно чувство е най-модерното нещо в самата индустрия, но има един проблем, върху който все по-малко хора се замислят и той е свързан с това, че все повече и повече деца се повличат към този начин на мислене.

Вече сякаш подрастващите гледат повече кой какво и кога носи, а не в душевността на връстниците си. Вече е важно да си с модерни и маркови кецове, част от най-новата колекция, а не колко добър човек си.

Защо децата ни искат да са модерни

Колкото и неща да изговорим и изпишем за индустрията на дрехите, няма как да пропуснем факта, че е напълно нормално един млад човек да носи красиви дрехи, които да го отличават от останалите. Това е програмирано в младите хора и изобщо не бива да ни изненадва.

Това, което трябва да направите вие ако сте родител, е да бъдете максимално съсредоточени върху това детето ви да обръща внимание на характера на децата около него, а не да си играе с тях само защото вие имате възможността да го обличате модерно.

Така се изгражда едно фалшиво самочувствие в детето, а не истински морални ценности. Разбира се, излишно е да сравняваме устойчивостта на двете поотделно, нали?

Кой промива мозъците на децата ни

Модната индустрия и целият душевен маркетинг, който се извършва в световен мащаб е главният виновник за това всеки да се стреми да изглежда като любимия си певец или някакъв друг артист. Не е приятно да виждаш все по-еднакви хора по улиците, само защото някой си с много пари се обличал така.

Децата ви стават последователи още от много рано в социалните мрежи, а това, както се сещате, се пренася в тяхната психика и в ежедневието им. Още в ранна детска възраст детето ви няма да се учи да води, а да следва – не му го причинявайте!