Как и кога да изберем кола за абитуриентския бал

Как и кога да изберем кола за абитуриентския бал

май 31, 2023 0 By admin

Когато настъпи сезонът на абитуриентските балове, всичко се променя до неузнаваемост. Хората започват да се вълнуват от костюми, бални рокли, прически и разбира се – от луксозни автомобили.

Подходящият автомобил е нещо, което се избира трудно, а в края на краищата, хората много често съжаляват за избора си и по един или друг начин остават недоволни.

Наемете кола с група ваши съученици

За абитуриентския бал съвсем не е необходимо всички абитуриенти (или по-скоро техните родители) да наемат отделни коли, с които да пристигнат демонстративно и церемониално на събитието.

Всъщност, много по-практично за младежите е да се съберат на малка групичка, с която да наемат един малко по-луксозен автомобил. Това може да е кола тип лимузина или пък по-скъп ретро автомобил – няма значение.

Просто, по този начин ще могат да оптимизират разходите си, които и без това по този повод са огромни. Ще имат възможност да съчетаят по-малкия разход на средства с хубава компания и ефектен автомобил.

Помислете за шофьор

Когато наемате автомобил заедно с ваши съученици, няма да е зле да помислите да ангажирате от фирмата за рент-а-кар и шофьор, който да ви вози на самата абитуриентска вечер.

От една страна, това ще освободи родителите ви от неприятна отговорност да ви возят и после да чакат да приключите с празненството, а от друга страна, това е и по-малък риск по отношение на наетата кола.

Интересното е това, че много фирми за отдаване на коли под наем това е единственият възможен начин да наемете наистина луксозен автомобил. Прави се от гледна точка сигурност.

Кога да започнете с резервациите

Факт е, че повечето хора в наши дни са все по-склонни да оставят резервациите за последния момент. В това няма нищо лошо, стига да не се касае за резервация за абитуриентски бал (ако търсите автомобил за бал, посетете SofiaRentACar.bg).

Обикновено, баловете са концентрирани в последната седмица на месец май, така че в този период може да се очаква огромно струпване на клиенти. По тази причина, дори и редки возила, каквито са лимузините, се търсят изключително много и често не могат да се открият в наличност.

Поради тази причина, трябва, ако имате възможност, да направите резервацията поне 2 – 3 месеца преди събитието. Така ще сте спокойни, че всичко за големия ден е планирано и няма да се случи нещо извънрдно, като например желаният автомобил да не е в наличност.