Как и кога да изберем кола за абитуриентския бал

Как и кога да изберем кола за абитуриентския бал

май 31, 2023 Off By admin

Когато настъпи сезонът на абитуриентските балове, всичко се променя до неузнаваемост. Хората започват да се вълнуват от костюми, бални рокли, прически и разбира се – от луксозни автомобили.

Подходящият автомобил е нещо, което се избира трудно, а в края на краищата, хората много често съжаляват за избора си и по един или друг начин остават недоволни.

Наемете кола с група ваши съученици

За абитуриентския бал съвсем не е необходимо всички абитуриенти (или по-скоро техните родители) да наемат отделни коли, с които да пристигнат демонстративно и церемониално на събитието.

Всъщност, много по-практично за младежите е да се съберат на малка групичка, с която да наемат един малко по-луксозен автомобил. Това може да е кола тип лимузина или пък по-скъп ретро автомобил – няма значение.

Просто, по този начин ще могат да оптимизират разходите си, които и без това по този повод са огромни. Ще имат възможност да съчетаят по-малкия разход на средства с хубава компания и ефектен автомобил.

Помислете за шофьор

Когато наемате автомобил заедно с ваши съученици, няма да е зле да помислите да ангажирате от фирмата за рент-а-кар и шофьор, който да ви вози на самата абитуриентска вечер.

От една страна, това ще освободи родителите ви от неприятна отговорност да ви возят и после да чакат да приключите с празненството, а от друга страна, това е и по-малък риск по отношение на наетата кола.

Интересното е това, че много фирми за отдаване на коли под наем това е единственият възможен начин да наемете наистина луксозен автомобил. Прави се от гледна точка сигурност.

Кога да започнете с резервациите

Факт е, че повечето хора в наши дни са все по-склонни да оставят резервациите за последния момент. В това няма нищо лошо, стига да не се касае за резервация за абитуриентски бал (ако търсите автомобил за бал, посетете SofiaRentACar.bg).

Обикновено, баловете са концентрирани в последната седмица на месец май, така че в този период може да се очаква огромно струпване на клиенти. По тази причина, дори и редки возила, каквито са лимузините, се търсят изключително много и често не могат да се открият в наличност.

Поради тази причина, трябва, ако имате възможност, да направите резервацията поне 2 – 3 месеца преди събитието. Така ще сте спокойни, че всичко за големия ден е планирано и няма да се случи нещо извънрдно, като например желаният автомобил да не е в наличност.