Креатин – защо можем да го приемаме по всяко време

Креатин – защо можем да го приемаме по всяко време

юни 25, 2020 0 By admin

Както обикновено се случва във фитнес средите, всеки пише и говори чути-недочути неща и кара хората силно да повярват в тях. Това е може би най-вредното нещо, което за сметка на това се случва от край време.

Резултатът – начинаещите във фитнес света правят своите първи крачки тотално неосведомени и с времето изграждат напълно грешни навици. Най-лошото от всичко недоразбрано е това, че повечето хора започват да вярват искрено, че креатинът, наред с останалите хранителни добавки, е изключително вреден.

Какво трябва да знаем преди да си закупим „вълшебното прахче“?

Най-важната стъпка, през която искате или не, трябва да минете, е тази да натрупате известна доза знания за даден суплемент преди да се сдобиете с него и да започнете системен прием. Ползи, вреди, плюсове, минуси – все неща, които трябва да знаете, за да сте сигурни, че не си вкарвате автогол още при покупката.

В онлайн магазина на FitnesHrani.com вие ще откриете разнообразие от марки и видове креатин. При това на едни от най-достъпните цени, присъстващи на съвременния български пазар.

А сега малко ценни знания

До момента над 500 официални научни проучвания са доказали ефекта от приема на креатин върху мускулатурата, метаболизма и силовия капацитет на тялото. Хубавото на науката е това, че успоредно с данните за позитивните ефекти за даден суплемент, се трупат и доказателства за някои негови странични ефекти.

От това можем да кажем, че креатинът действа благоприятно в някои аспекти, но дали е генерално безопасен за здравето ни? Съществува и схващането, че креатинът не е универсално лекарство за „малки ръце“ и любителите на фитнеса трябва да подхождат с повишено внимание при приема му.

„Искам да пия креатин, но ме е страх!“

Ако сте от хората, които сега си казват подобни на изписаните по-горе думи, то най-вероятно е дошъл моментът, в който трябва да се напише нещо и за евентуалните странични ефекти от тази добавка. Вероятно, сте срещали и хора, които са ви казвали, че всичко зависи от фирмата-производител на суплемента.

Бъдете сигурни, че във FitnesHrani.com случайни марки няма! Всички предлагани продукти са с проверено качество.

Все пак е възможно да получите някаква непоносимост към веществото. Това ще забележите ако след седмица редовен прием получите симптоми като: коремни болки, стомашно разстройство, гадене, чувство на подуване от задържане на течности, а при най-сериозните случаи може да се получи дори и запек.

Най-добре, в случай че изпитвате страх поради някаква причина, е да се консултирате с личния си лекар или коремен специалист. Медицинската намеса ще ви помогне да разберете дали бихте имали непоносимост към някои конкретни вещества.