Как да съумеем да овладеем нарастващия онлайн бизнес

Как да съумеем да овладеем нарастващия онлайн бизнес

март 10, 2022 0 By achopor

Ако напоследък обмисляте да стартирате собствен онлайн бизнес в сферата на електронната търговия, услугата фулфилмънт е нещо, което трябва да познавате много добре, защото може да ви отмени в доста от ангажиментите.

Ако в начален етап онлайн търговците често обичат да се ангажират сами с бизнеса си изцяло, с развитието на бизнеса и нарастването на клиентелата това започва да става все по-трудна задача.

Прогресивното нарастване на поръчките ни поставя в положението да не съумяваме да обработим всички, а това не е добре по две причини. Първо, ще бъдем постоянно преуморени от неспирните ангажименти и второ, ще започнем да бъркаме или бавим поръчки, от което бизнесът ще пострада.

Какво е фулфилмънт за Вашият онлайн бизнес

Фулфилмънтът е дейност, която се явява като свързващо звено между вас като предприемачи от една страна и вашите клиенти от друга страна. Най-общо казано, тази услуга се изразява в това да подсигури вашата търговска дейност така, че вие да се ангажирате единствено с проекта по развитието на вашия бизнес и стратегии.

Фирмите за филфилмънт на първо място ще ви осигурят пространство за складиране, така че повече няма да отрупвате своя гараж, килер или още по-лошо – някоя от стаите в дома си.

На второ място, фулфилмънт компанията ще осигури бързо изпълнение на поръчката, опаковане и доставка. Това е много важно, тъй като вие само ще трябва да препратите поръчката към тях и те ще я организират възможно най-бързо.

Възможност за развитие

Бързината на обработка и изпълнение на вашите поръчки е нещо, което вие няма как да овладеете самостоятелно. Колкото и да се опитвате, винаги ще срещате затруднение при получаването на няколко поръчки едновременно.

В същото време, ако работите с логистична компания, която ще се ангажира със складирането и изпълнението, ще можете много лесно да увеличите капацитета и да обработите дори хиляди заявки в един и същ момент.

Стандартизация на ниво

Не на последно място, едно от големите предимства да използвате фулфилмънт компания, която да се погрижи за вашите доставки, това е фактът, че има много ясни правила как се извършва опаковането на пратките и как точно се организира тяхната доставка.