Изборът на перфектната фурна за пица за вашият ресторант

Изборът на перфектната фурна за пица за вашият ресторант

август 3, 2023 Off By admin

Пицариите са едни от най-обичаните ресторанти, където семейства и приятели намират приятна обстановка и вкусна храна. Те са много посещавани, а постоянното отваряне на нови пицарии в градовете показва, че интереса към тях не е никак малък.

Вие може би знаете това щом четете тази статия. Навярно ви предстои отварянето на пицария и си търсите качествено оборудване или може би просто е време да замените старата фурна за пица с нова.

Какъвто и да е повода да сте попаднали в тази статия, вие сте на правилното място. Допитахме се до MixHoReCa.com относно избора на перфектната фурна за пица. В техният онлайн магазин има няколко модела, които ще разгледаме в тази статия, но преди това ще обсъдим някои критерии при избора на професионална фурна за пица.

Тип на фурната

На пазара ще намерите различни видове печки според тяхното захранване. Най-често това са газови, електрически, дървени или комбинирани. Всеки модел има своите предимства и предлага различни функционалности.

Газовите фурни са известни с бързото загряване и контролирана температура, дървените фурни осигуряват уникален аромат и текстура на кората на пицата, а електрическите фурни са удобни и лесни за употреба.

Размер и капацитет на фурната за пица

Щом избирате професионална фурна за пица за вашия ресторант трябва да определите размера и капацитета на печката. Това е много важен критерий, от който зависи производствения процес в ресторанта. Някои фурни предлагат едновременно приготвянето на две или повече пици, докато други са подходящи за изпичането само на една.

Температурен контрол

Точният контрол на температурата е от съществено значение за приготвянето на перфектна пица. Препоръчваме ви да изберете уред, който предлага лесно контрулиране на температурата и разполага с функции за различна степен на изпичане.

Какви видове фурни за пици ще намерите на MixHoReCa.com

В онлайн магазина за оборудване на заведения и ресторанти MixHoReCa.com ще намерите няколко модели професионални фурни за пици, които се характеризират с различни функционалности. За да направите правилният избор ви съветваме да следите за критериите, които изброихме в предишния абзац, а сега е време да ви запознаем и с моделите печки за пица:

  • Фурна за пици за 1 пица от 40см. | 4 пици от 20 см – с каменни плочи

Този модел предлага регулиране на температурата между 0 и 350 градуса по Целзий. Температурата се регулира както в горната, така и в долната част на фурната. Уредът предлага ефективно разпределение на топлината.

  • Фурна за пици 6 + 6 х 30см. на две нива, с каменни плочи

Температура между 0 и 500 градуса по Целзий. Корпусът от неръждаема стомана и металната вътрешност, което осигурява перфектно разпределение на топлината.

Това са само част от моделите, които се предлагат от търговеца. Другите може да разгледате в онлайн магазина.