Избор на лубрикант – какво трябва да знаем

Избор на лубрикант – какво трябва да знаем

март 10, 2020 0 By admin

Лубрикантите, през последното едно десетилетие, се превърнаха в иновативно въведение, спомагащо за това двойките да изпитват далеч по-голяма възбуда и удоволствие. Напоследък ни прави все по-засилено впечатление как хората изпитват някакво притеснение, когато стане въпрос за смазочните материали.

Истината е, че няма какво да ви безпокои, тъй като за сексуалните преживявания трябва да се говори напълно освободено, особено с партньора ви. Ако и двамата сте на мнение, че искате да пристъпите към използването на лубрикант, то не виждаме причина да не си закупите и да си подарите преживяване, за което от дълго време насам мечтаете.

Що се отнася обаче до това за какво да внимаваме и какво да знаем, преди да инвестираме парите си в покупката на лубрикант, то ние ще се опитаме да ви изложим максимално подробна информация, така че да се чувствате достатъчно осведомени по темата. Ще се опитаме да обхванем едни от най-често задаваните въпроси, от страна на потребителите.

За да ви улесним максимално при избора ви на смазочно средство, то ще споделим с вас името на един от специализираните магазини, от където имате възможността да си го закупите още на момента. Предлагаме ви да посетите онлайн магазина Sexo.bg, където ще попаднете на истински богато разнообразие от всякакви лубриканти, в готовност да разкрият пред вас усещания и удоволствие, които до този момент не сте изпитвали.

Какво все още не сме научили за лубрикантите

Ако не чувствате себе си достатъчно подготвени по темата, то със сигурност изписаното по-долу ще ви информира и ще можете бързо и адекватно да реагират, попадайки на място, където се предлагат свръх разнообразни модели. Едно от нещата, с което е нужно да се съобразите, е самият състав на продукта. Никога не закупувайте лубрикант, върху опаковката на който не е отбелязан състава на съдържанието в тубичката. Важно е производителят да се е погрижил за това, в противен случай рискува неговият продукт да остане недооценен.

След като сте набелязали мястото, както и сте се научили да внимавате по време на самия избор, то следва да се запознаете с различните видове и тяхното предназначение, така че да знаете към кой от тях да се насочите.

Един от най-предпочитаните лубриканти, който може да бъде закупен, както от аптека и супермаркет, така и от специализиран магазин, е този на водна основа. Той не се препоръчва за използване под душа, тъй като самия слой се отмива от водата и се прекратява действието му.

Ако ли обаче сте привърженици на иновативното, то бихте могли да заложите на лубрикантите на силиконова основа. Те са сравнително нов продукт и обикновено могат да бъдат открити в секс магазините в страната ни. Те успяват да смажат до съвършенство нежната и деликатна кожа около гениталиите, както и да подпомогнат проникването по време на секс да не бъде съпроводено от болка.

Силиконовите лубриканти са доста популяризирани, тъй като омазняват изключително добре. За тях обаче е важно да знаете, че не се препоръчват в комбинация с латексови продукти, каквито са презервативите, тъй като имат способността да изтъняват латекса и паралелно с това да намаляват изключително много ефективността на предпазното средство.

Надяваме се да сме ви били полезни и да сме съумели да обхванем точно онези въпроси, чиито отговори до този момент са били неизвестни за вас.