Ако не спите добре обмислете хапчета за сън

Ако не спите добре обмислете хапчета за сън

декември 18, 2019 0 By admin

Ако не спите добре, трябва да помислите сериозно защо това е така. При положение, че няма някакви обективни причини, които лесно може да отстраните, много скоро вероятно ще започнете да се чувствате постоянно изморени, раздразнителни и това ще продължи да се задълбочава.

Човек прекарва около 1/3 от живота си в сън, който е много важен за нормалното функциониране и добрата форма. Сънят имат няколко фази, по време на всяка от които човек може да се отпусне и да позволи на тялото си да събере сили за следващия ден. Освен физическата почивка, трябва да сте наясно, че паралелно с нея тече и времето, в което мозъкът ни си почива.

Това е не по-малко важно, за да може събраната през деня информация да бъде обработена.
Всичко нужно, което ще бъде запомнено и ще остане в главата ви, както и малките и ежедневни преживявания, ще бъдат преработени посредством сънищата.

Какво се случва ако не спите добре

Най-просто казано, всичко описано по-горе просто не се случва. Това може да ви накара да изберете някакви хапчета за сън, но преди това нека ви разкажем какво става с тялото ви, ако страдате от хронично недоспиване. Първото, което може да усетите е, проблем с концентрацията. Това се дължи на липсата на почивка за мозъка.

Ако той не е преминал през всички фази на съня, няма как да си почине, за да може да продължи на следващия ден, функциониращ по-най-добрия възможен начин.
Ако недоспиването е хронично, вероятно е да страдате от главоболие, но по-страшното е, че сърцето също страда.

По време на здравия сън то бие по-бавно и влиза в режим, който му позволява да отмори, също като мозъка. Наред с това при недоспиване се отчита и увеличаване на риска от развитие на различни болести, някои от които могат да се развият в хронични. Не трябва да пренебрегвате и риска от инциденти, които могат да ви се случат в моментите, в които не сте отпочинали и ви се спи.

Хапчета за сън – как могат да ви помогнат

На първо място трябва да правите разлика между двата основни типа хапчета за сън. Първите са медикаменти, които се предписват само от медицинско лице и предполагат наличието на сериозни причини да бъдат избрани.

Другият вариант, който може сами да изберете, са хранителните добавки, които със силата на различни активни съставки, основно с природен характер, могат да окажат благоприятно въздействие на проблемите със съня.

Поради това, че са хранителни добавки, може да ги изберете сами или с помощта на консултант. На пазара има огромен избор на различни марки и техните препарати, които могат да ви помогнат.

Как работят тези хапчета

Ако искате да се запознаете с някои от доказаните марки, ви предлагаме да разгледате специалната категория в онлайн магазина за фитнес хранителни добавки FitnesHrani.com, в която има огромен избор на всякакви продукти, които ще ви помогнат да си върнете здравия сън.

Основното активно вещество може да е различно, в зависимост от продукта. Така при някои ще получите мелатонин. Това вещество е важно за съня и в нормална ситуация се произвежда от епифизната жлеза.

Поради различни причини мелатонинът може да е по-малко от нужното и това да е причината да спите лошо или да записвате трудно и дълго. Само в една таблетка вечер може лесно да решите неприятния проблем и да върнете съня си през нощта, за да бъдете бодри през целия ден.

Това далеч не е единствената активна съставка, която ще срещнете при хапчетата за сън. При някои има вложен триптофан, който подпомага синтеза на мелатонин. По този начин не внасяте готовото вещество, а подпомагате тялото си да го образува само́.

Безопасна ли е употребата на такива препарати

За да ви отговорим по максимално честен начин трябва да сте наясно, че ако проблемите не отшумят, се налага да се консултирате с лекар.

Иначе самата употреба на хапчета за сън няма как да ви навреди, поради безобидността на активните съставки.

При хранителните добавки няма опасност от привикване, както и рязкото спиране на приема на хапчетата.