Боя за коса – как да я изберем според оттенъка на очите и веждите

Боя за коса – как да я изберем според оттенъка на очите и веждите

декември 19, 2019 0 By admin

Много от дамите се оплакват, че години наред правят промяна в цвета на косата си, но все още не са попадали на точно онзи оттенък, който най-добре подчертава чертите на лицата им.

Може би някъде грешат или пък за тях така и не е създаден продукт? Разбира се, че не. Съществуват няколко основни трика, с които няма да е зле да се запознаете, в случай че сте част от онези нежни създания, които изпитват отчаяние, когато стане въпрос за цвета и козметиката за коса, която избират, за да го подобрят или цялостно да го променят.

Какъв е тенът на вашата кожа

Преди да се разровите из продуктите на пазара, важно е да си зададете този въпрос. Не забравяйте, че тенът е от ключово значение за това дали един цвят е подходящ за вас или не.

Ако си мислите, че цветът, с който ваша приятелка се е боядисала, ще изглежда по същия начин на вас, то грешите.

Дамите, които са притежателки на светли лица, изпъстрени с лунички, е препоръчително да насочат вниманието си към медените цветове.

Гарантираме, че тази гама не просто ще подчертае чертите на лицата им, но също така ще им придаде загадъчност и няма как да останат незабелязани в добрия смисъл на думата.

Жените, които са носителки на мургава кожа, имат възможността да избират сред по-широк диапазон от цветове.

Най-силният им коз обаче си остават натуралните шоколадови цветове. Променяйки цвета си, те ще постигнат визията, за която цял живот са мечтали.

Ако ли обаче сте със светъл цвят на кожата и цял живот се борите с онова омразно зачервяване или изгаряне през летните месеци, то най-добре да се насочите към по-неутралните светли цветове. Тъмната гама със сигурност не е правилният избор за вас.

Има и такива жени, които изпитват затруднение, и сами не успяват да се ориентират при избора на продукт за боядисване.

Няма нищо лошо в това да се посъветвате с професионален стилист – коафьор. Този човек може да ви съветва най-правилно и благодарение на него да постигнете желаната промяна.

Да вземем ли под внимание цвета на очите

Онези чувствени зелени очи са сред най-редките и много от жените копнеят да са носителки на този цвят.

Ако ли обаче вашите очи са между зелено и кафяво, най-добре е да се насочите към червено – оранжевата гама, както и боите с карамелен оттенък.

Златистите нюанси на русото пък се съчетават изключително добре с онзи зелен цвят, в който можете да съзрете златисти нишки. Сивкаво-зелените очи са чудесна предпоставка да заложите на пепелно рус цвят боя за коса.

Съобразявайки се с нашите съвети, то със сигурност ще постигнете мечтаната визия! Предлагаме ви да посетите магазин за професионална козметика онлайн, където ще попаднете на нечувано богато разнообразие от козметика за коса, с която да се сдобиете и то на цена, достъпна за вас.