Как да преценим качеството на дамските обувки

Как да преценим качеството на дамските обувки

февруари 25, 2023 0 By achopor

Дамските обувки и модният пазар като цяло е залят от хиляди предложения, в които понякога е трудно да се ориентираме кое е качествено и кое не е. Предлагаме ви няколко семпли правила, които са колкото прости, толкова и ефективни при търсенето на качествени дамски обувки, стига да се прилагат правилно. Следвайте ги, за да бъдете максимално улеснени и пазарът ви да бъде бърз и успешен.

Дамски обувки – основни правила за преценка на качеството им

Веднага се насочваме към един от най-базовите критерии – материалите, от които е изработена обувката.

Ако трябва да посочим най-качественият материал в тази насока, то това със сигурност е естествената кожа. Нито друг не се е доказал по същия начин във времето и модата. Постепенно се появяват еко варианти, които също предлагат добро качество, но трудно истинската кожа би била изместена от гардеробите на истинските ценители.

Истинската кожа е дишаща материя, която не запарва краката и съответно се препоръчва за всеки, който има проблеми с потене в областта на ходилата. Тя е много здрава и гъвкава, поради което се поддава на напукване едва след няколко години носене.

Заради всички тези предимства, а и заради голямата ѝ ценност като био материал, тя оправдава и по-високата цена на кожената обувка. Ако неуспешно сте търсили качествени кожени дамски обувки на по-ниска цена, можем да ви дадем много добър вариант. Stemanelli.com е български бранд, който предлага изключително достъпни модели сандали и обувки и то изработени от естествена кожа.

Друго базово правило е да търсите шити обувки, особено когато става въпрос за по-елегантна мода. При ежедневните и спортни модели е нормално да се предлагат повече лепени такива и това е от чисто функционална гледна точка.

Практични тестове за качеството на дамските обувки

Една настина качествена дамска обувка трябва да съчетава в себе си едновременно качествена изработка, перфектен дизайнерски завършек и удобство. Ако обувката при повдигане е по-тежка, отколкото изглежда, обикновено това е знак за лоша изработка. Само при някои конкретни видове обувки това е търсен ефект (например при скейтърските кецове).

Естествената кожа може да тествате чрез прегъване на предната част на обувката в областта на свода – там, където реално ще се прегъва при използване. Материалът трябва да е гъвкав и бързо да възвръща формата си след отпускане, без да остават дълбоки гънки по него, които не се възстановяват, споделят професионалистите от Stemanelli.com.

С прегъване се тества и подметката на спортните обувки – тя трябва да е достатъчно гъвкава, за да осигури на крака правилната подкрепа по време на активно движение.