Как се прилагат домашните маски за коса

Как се прилагат домашните маски за коса

декември 13, 2016 0 By admin

Домашните маски за коса са предназначени, както за жени, така и за мъже.

Добре е да се допитате до специалист какъв тип коса имате и какъв вид маска е добре да използвате. След като решите дали ще си набавите маската от магазина или ще си приготвите сами е добре да се запознаете с някои особености на използването на маските за коса.

Ето и някои съвети, които може да използвате по време на самото прилагане на тези маски за коса.

  1. Поглезете скалпа. Докато разнасяте маската за коса, масажирайте щедро кожата на главата с върха на пръстите.
  2. Всяка маска се нанася специфично, съответно върху влажна или суха коса. Популярните маски, внасяни от европейските страни, например, са сухи и се разнасят върху влажна коса, тъй като те са с прахообразна или твърда консистенция, и няма опасност да се разтекат.
  3. Имайте предвид, че маските обилно се нанася върху краищата, защото косата обикновено е здрава в частта, близо до корените и увредена в зоната към крайчетата.
  4. Прилагайте маските в щедро количество като се концентрирате към зоната на връхчетата, докато ги прилагате. Маските за коса подхранват като дават на косата необходими хранителни вещества и предпазват кутикулата на косъма от по-късно увреждане и сплитане на крайчетата.
  5. Маските се разнасят по цялата дължина на косъма.
  6. Може да разрешите косата с широк назъбен гребен след нанасяне на маската, за да гарантирате максимално покритие на сместа. Ако сте начинаещ и така губите част от маската, може би е по-добре да я разнасяте с масажиране по време на третирането.
  7. Не е необходимо да втривате твърде много материал от маската в близост до скалпа, защото може да омазни косата в зоната до главата за период от 1 до 3 измивания. Това е най-противопоказно за хора с мазна коса.
  8. Когато косата ви е много увредена, изгоряла и суха, може да нанесете двойно количество от маската.