Унгария – пленителна дестинация за почивка от двама

Унгария – пленителна дестинация за почивка от двама

януари 16, 2020 0 By admin

Унгария се нарежда сред най-популярните туристически дестинации за българските туристи, а както можете да видите сред офертите на Travo.bg, основният поток от посетители се отправя към езерото Балатон и към столицата Будапеща.

Кога да посетим Унгария

Унгария несъмнено е най-привлекателна през летния сезон, като в това число поставяме и края на пролетта и началото на  есента. През останалото време на годината температурите могат да са ниски, тъй като условията в страната са контрастни. След горещото и слънчево лято, наред идва мрачната и студена зима.

Това са два твърде различни полюса на представата за ваканция. Едното място включва почивка и идилия край бреговете на водния басейн, а другото място представлява един от най-големите и динамични градове в Европа.

Езерото Балатон

Регионът на Балатон е една от най-популярните дестинации за туристи в Унгария. Това е очарователно място, на което можете да се насладите на дълги разходки в една релаксираща провинциална обстановка.

Тук ще се порадвате на изключителни панорами, а местата, където можете да си починете и да разтоварите своето уморено тяло и душа от ежедневния стрес никак не са малко. За целта трябва само да се отбиете до някой от многото уелнес и спа хотели.

Екскурзия до Унгария

Сайт за туристически оферти https://travo.bg/

Можете да поплувате в езерото, да се разходите край брега му или просто да се попечете под лъчите на топлото слънце през летните месеци.

Можете да опитате ароматните вина от региона и да се насладите на вкусни ястия, които са известни в цяла Европа, докато се наслаждавате на приятелското гостоприемство на местните жители.

Ако искате да се разходите спокойно с лодка докато се наслаждавате на изумрудените води на езерото или просто ви се иска да поиграете голф, Балатон със сигурност няма да ви разочарова.

Разбира се, за да видите езерото в най-добрата му светлина, за вас е най-добре да го посетите в периода от късния май до началото на септември. Това гарантира топло и слънчево време, както и възможност да се насладите максимално на топлите води и зелената околност.

Будапеща

Будапеща е един от най-красивите градове в Европа и е идеален за тези, които искат да се отпуснат в топли минерални извори, да се насладят на изискана унгарска кухня, да пазаруват и да живеят луксозно, без в същото време да се налага да харчат цяло състояние.

Будапеща е град, който несъмнено ще плени сърцето ви благодарение на всичко, което може да предложи. Тук ще намерите едни от най-красивите сгради в цяла Европа, а перлата на всичко това е сградата на унгарския парламент, която се счита за най-красивата сграда в Европа като цяло.

Градът е разделен на две части – Буда и Пеща, които са разположени на срещуположните страни на река Дунав. Именно реката предлага едни от най-красивите гледки, които можете изобщо да си представите, а благодарение на круизите с туристически корабчета, ще можете да заснемете всичко от най-добрия ъгъл.