Съвременната мода – промиване на съзнанието ли е тя

Съвременната мода – промиване на съзнанието ли е тя

май 17, 2023 Off By idea1

Културата да се обличаш добре и правилно – две коренно различни неща. Малко хора, обаче долавят разликата между това да си облечен така, както ти отива и така, както трябва.

Кой може да ти каже как „трябва“ да се обличаш? Има ли право да го направи, нужно ли е да бъдем роби на модните тенденции в облеклата за различни поводи?

Разбира се, че не трябва да бъдем ръководени като опитни мишлета или поне не би трябвало да позволяваме това да се случва. Рискуваме текстът да стане доста всеобхватен и заради това ще се опитаме да конкретизираме.

Някой някога чувствал ли се е така сякаш нещо, някъде, от някого му се налага? Ако е така, тогава няма ли чувството, че е затворен в избора си дори и на дрехи?

Тенденциите ни диктуват какво да ядем, какво да спортуваме, как да говорим, как да общуваме, та сега и облеклото ни ли ще контролират? Можете ли да си го представите наистина и как бихте се почувствали ако разберете, че и вие сте попаднали в тази графа на робите в аспект облекло?

Е, живейте с мисълта, че най-вероятно сте в нея – честито!

Кой диктува световния ред в облеклото

Светът е виждал какво ли не. Факт е, че можещите и богатите са доста влиятелни.

Толкова влиятелни, че на моменти дори нещата могат да загрубеят до такава степен, че да нямате лично пространство. Не е приятно човек да разбере, че тази блуза „не трябва да я носи, защото…“

Добре, а ако тази блуза е единственото, което човекът е можел да си позволи в магазина? Тогава защо тя да не трябва да бъде носена, кой го каза?

Модните тенденции е нещо, което е сформирано от няколко влиятелни шивачи, основали брандове с гръмки имена. Техните умения и труд ги е направило способни да бъдат това, което са в момента.

Защо е добре да следите модните тенденции

Дотук извадихме само лошата страна на съвременната модна индустрия. Хубаво е все пак да ѝ дадем шанс и тя да покаже на какво е способна.

Едно добро нещо, което модата ще направи с вас, е това да ви накара да се чувствате доста по-уверени в това, че ще ви приемат навсякъде. Да, някои едва ли ще разберат вкуса ви, но пък вашите дрехи ще са на всички модни подиуми, така че бързо ще се ориентират кой сте.

Ако искате да блестите с външност – носете модни, маркови дрехи и следвайте стриктно модата в пълната ѝ съвременност.