Подаръци, които никога не трябва да давате на приятелите си

Подаръци, които никога не трябва да давате на приятелите си

януари 17, 2023 0 By teo

Колкото и да ни се иска да даваме обмислени подаръци на нашите приятели и семейство, има някои подаръци, които не се приемат добре. Независимо дали са лоши идеи или с лош вкус, тези подаръци могат бързо да окажат влияние върху отношенията ви с някого. В тази статия ще проучим подаръците, които никога не трябва да давате на приятелите си. От персонализирани артикули до артикули със съмнително качество, разберете кои подаръци трябва да избягвате да давате и защо.

Какво да не подарявате за рожден ден

Що се отнася до подаръците, важно е да помислите какво всъщност ще оцени и използва получателят. С приятели трябва да избягвате да давате нещо, което потенциално може да се тълкува като обида или знак, че не ги познавате толкова добре. Имайки това предвид, ето някои подаръци, които никога не трябва да давате на приятелите си за рождения им ден:

-Подаръци шеги: Те обикновено са забавни само за този, който ги дава, но не и за получателя. Ако не сте сигурни дали подаръкът ще бъде приет като шега или не, вероятно е най-добре да го избегнете.

Какви подаръци да не подаряваме на приятелите си

-Използвани артикули: Освен ако не е ретро предмет или нещо със сантиментална стойност, даването на нещо използвано обикновено се счита за неприятно. Вашият приятел вероятно не иска нечии стари дрехи или книги – той може да ги вземе за себе си на гаражна разпродажба.

-Всичко домашно приготвено: Освен ако не сте невероятен художник или пекар, има вероятност вашият приятел да предпочете подарък, закупен от магазина, пред нещо, което сте направили сами. Важна е мисълта, но понякога е най-добре да оставите изработката на професионалистите.

-Нещо прекалено скъпо: Скъпият подарък може да накара приятелите ви да се почувстват неудобно, особено ако не могат да ви отвърнат със същото. Добре е да харчите понякога, но не го превръщайте в навик – приятелството ви не трябва да се определя от това колко пари харчите един за друг.

Какво да избягвате при Коледни подаръци

Когато става въпрос за Коледа, всички искаме да намерим перфектния подарък за нашите близки. Но понякога, в търсенето на идеалния подарък, можем да дадем на приятелите си нещо, което те наистина не искат. За да ви помогнем да избегнете това празнично бедствие, ние съставихме списък с подаръци, които никога не трябва да давате на приятелите си.

Какви подаръци да не подаряваме

 1. Всичко, което е твърде лично: Коледа е време да покажете на любимите си хора колко държите на тях, но да им дадете подарък, който е твърде личен, може да бъде непосилно и дори натрапчиво. Ако не сте сигурни дали даден подарък е твърде личен, запитайте се дали бихте се чувствали комфортно вие самите да го получите от тях.
 2. Нещо, което вече имат: Всички сме били там – виждате идеалния подарък за вашия приятел, но след това си спомняте, че той вече го има. Преди да купите нещо за приятелите си, не забравяйте да проверите какво вече имат, за да не харчите парите си за дубликати.
 3. Евтини или повторно подарени артикули: Никой не обича да получава евтин или повторно подарен подарък, така че избягвайте да ги давате на приятелите си на всяка цена. Ако имате ограничен бюджет, отделете малко време, за да намерите обмислен, но достъпен подарък, вместо да прибягвате до повторно подаряване на нещо, което сте получили от някой друг.
 4. Всичко, което е твърде практично: Въпреки че практичните подаръци могат да бъдат оценени, те често не са толкова вълнуващи, колкото по-забавните или уникални подаръци.

Какви подаръци да не подаряваме на Коледа

Какво да не подарявате за други празници

Когато става въпрос за празнични подаръци, важно е да помислите какво ще бъде добре прието и оценено от вашите приятели. Има обаче някои подаръци, които трябва да избягвате да давате на приятелите си за всеки празник. Ето няколко примера за подаръци, които никога не трябва да давате на приятелите си:

 1. Нещо, което трябва да сглоби: Ако вашият приятел не е особено сръчен, той вероятно няма да оцени да получи подарък, който изисква сглобяване. Спестете им главоболието и изберете нещо, което е готово за употреба веднага.
 2. Нещо, за което трябва да се грижат: Живите растения или животни може да изглеждат като сладка и уникална идея за подарък, но освен ако вашият приятел не го е поискал изрично, той вероятно не иска да носи отговорността да се грижи за друго живо същество. Придържайте се да им давате нещо, което няма да се нуждае от редовно поливане или хранене.
 3. Нещо от вашите деца: Освен ако собствените им деца не са направили подаръка сами, има вероятност вашият приятел да предпочете подарък, който не идва от пода на стаята за игри. Детските играчки и арт проектите е най-добре да се запазят само за членове на семейството.

Какви подаръци да не подаряваме на приятели по други поводи

Как да изберете перфектния подарък за вашите приятели

Когато става въпрос за закупуване на подаръци за вашите приятели, важно е да помислите какво биха искали те и какво би било значимо за тях. Не искате да им давате нещо, което няма да използват или което няма да означава нищо за тях. Ето няколко съвета как да изберете перфектния подарък за вашите приятели:

 1. Помислете за техните интереси. Какво обичат да правят в свободното си време? Какви са техните хобита? Това може да ви даде някои идеи за това какви подаръци биха оценили.
 2. Помислете за начина им на живот. Винаги ли са в движение? Предпочитат ли прости неща? Вземането под внимание на начина им на живот може да ви помогне да стесните възможностите за подарък.
 3. Помислете от какво имат нужда. Има ли нещо, което са искали или са имали нужда, но не са имали шанс да получат? Това може да бъде чудесна възможност да им вземете нещо, което наистина ще обичат и оценят.
 4. Бъдете креативни! Ако ви е трудно да измислите идеи, мислете нестандартно и бъдете креативни. Понякога най-добрите подаръци са тези, които са уникални и персонализирани.
 5. Поискайте помощ! Ако все още не сте сигурни какво да вземете, помолете някой близък за помощ. Те може да имат някои страхотни идеи за това, което вашият приятел би харесал. А ако все още не сте получили необходимата идея, разгледайте сайта на https://www.s-gifts.bg. Там със сигурност ще откриете каквото ви е нужно.