Мицубиши – каква е всъщност историята на компанията

Мицубиши – каква е всъщност историята на компанията

февруари 15, 2023 0 By admin

Малко компании в днешния свят могат да се похвалят с история, по-дълга от 150 години. Възможно е да ви звучи невероятно, но такива всъщност има, макар и рядко, и Мицубиши е една от тях.

Именно това е причината компанията да бъде една от най-добрите в света в най-разнообразни сфери, които включват автомобилостроене и авиация, индустриални машини, както и уреди за дома.

Компанията е изключителна и в създаването на иновативни и икономични климатици.

Mitsubishi изминава дълъг път, докато стигне до това положение, както и периоди на падения и възходи. Именно нейната история ще ви разкажем в тази статия.

Как е създадена компанията Мицубиши

През 1970-та година, Ятаро Ивасаки, роден в префектура Кочи в Япония, основава компания за превози на стоки от Япония до Китай, което дава началото на Мицубиши. Тъй като Кочи е обградена от вода, той наема корабостроителница, която преименува на Nagasaki Shipyard & Machinery Works.

Логото на компанията с трите диамантчета, което добре познаваме днес, всъщност идва от сливането на фамилните гербове, което е представлявало прототипа на днешното лого.

Известно време след създаването си, компанията става успешна и се утвърждава в сферата. През 1874-ма година компанията осигурява транспорта на японски войници в Тайван, което именно печели доверието на Японското правителство към нея. Този случай осигурява и финансовата стабилност на компанията.

По-късно управлението поема братът на Ятаро Ивасаки – Яносуке. Той въвежда стратегия за растеж и диверсификация на компанията и изключително допринася за нейното процъфтяване.

Най-големият син на Ятаро след това въвежда американски модел на управление, който коренно променя ситуацията. По този начин Mitsubishi се разраства до голяма корпоративна структура с модерно управление, която днес познаваме като Mitsubishi Group.

Развитие по време на войната

Последният представител на фамилията, който управлява фирмата, е най-големият син на Яносуке. Той управлява по време на Първата световна война, когато технологичното развитие в индустрията изключително се ускорява поради нуждите на милитаризацията.

Именно тогава компанията започва да произвежда електрически уреди, различни машини, самолети и други. Тогава нейното развитие претърпява още по-голям възход.

След като Мицубиши подобрява до такава степен владеенето на технологиите, тя неизбежно се утвърждава като лидер.

В днешно време можете да се насладите на високите качества на продуктите на тази емблематична марка и да си осигурите неповторим комфорт. Системите за отопление и климатизация, произвеждани от нея, безспорно не могат да бъдат надминати по качество.

Ако сте готови да се уверите сами в това, можете да поръчате своя климатик от онлайн магазин срещу изключително достъпна цена спрямо качеството.