Ще посрещна лятото в Пловдив с чисто нов климатик

Ще посрещна лятото в Пловдив с чисто нов климатик

юли 2, 2018 0 By admin

Всеки, който е прекарвал поне един летен ден в Пловдив, знае много добре за какви жеги става въпрос. Положението в града през летните горещини е направо непоносимо, особено когато живакът премине над 35 градуса. Едва ли има друго място в България с такова топло и задушно лято, а, за съжаление, повечето хора не могат да прекарат юли и август на морския бряг с бутилка студена бира в ръка. Всъщност, има само два начина да се оцелее в Пловдив през този период – на сянка и хлад в градската градина или вкъщи под климатика.

Именно климатикът винаги е бил нашето спасение през лятото. Понякога се налага да го оставяме да работи дори и през нощта, когато все още е задушно. В края на последната зима, обаче, старият ни верен климатик се развали необратимо. Наложи се да го изхвърлим и трябваше да си купуваме нов, защото иначе няма начин. Може би всичко се получи много добре така, защото предишният климатик и без това не беше никак хубав. Сметките за ток ни излизаха доста солено и през зимата, и през лятото. Освен това, климатикът почти не смогваше да охлади помещението през най-големите горещини и не можеше да работи ефективно. През зимата пък често замръзваше и поддръжката му ставаше все по-трудна и скъпа.

Всичко подсказваше, че е необходимо да си купим нов климатик. За щастие, нямаше нужда да бързаме, защото зимата току-що свърши, а до лятото имаше още няколко месеца. Реших внимателно да проуча пазара на климатици, за да си вземем качествен модел за дълготрайна употреба. Започнах да търся в интернет и попаднах на един доста свестен онлайн магазин за климатици в Пловдив – Plovdivclima.com. Веднага забелязах, че там се предлагат много и най-различни хубави модели на известни световни марки, при това – на доста разумни цени. Имаше и няколко страхотни оферти.

Въпреки изгодните цени не исках да бързам, защото предпочитах преди това да получа професионална консултация. Оказа се, че в сайта на Plovdivclima мога да комуникирам със служител на фирмата онлайн. Обясних подробно от какво имаме нужда, какъв климатик търсим и с какъв бюджет разполагаме и веднага ни предложиха два модела, които отговаряха точно на изискванията. Избрахме малко по-скъпия, тъй като в цената му се включваше и поддръжка за 2 години. Направихме поръчката и, общо взето, без да мърдаме от вкъщи, получихме новия си климатик. Доставиха го две момчета от фирмата и веднага го монтираха.

Само седмица по-късно вече беше настъпил един доста горещ ден, въпреки че беше още май месец. Бяхме нетърпеливи да изпробваме климатика и го включихме. Само за няколко минути охлади неузнаваемо стаята, дори ни стана студено. Със сигурност горещите дни в Пловдив през това лято няма да ни уплашат благодарение на новия ни климатик.