Цветя – идеален подарък за всеки повод

Цветя – идеален подарък за всеки повод

януари 23, 2017 0 By admin

Цветята са навсякъде около нас и намират място във всеки дом.

Те са хоби за голяма част от дамите, които обичат да се грижат за растенията и да се хвалят пред приятелки със своите постижения. За разлика от времето на баба Ви която може би е отглеждала в хола Фикус и Мушкато на балкона, то в днешно време с отварянето на международните пазари навлизат все по красиви и екзотични растения.

Цветята са идеален подарък за всеки един повод. Дали ще ходите на рожден ден или на имен ден, на сватба или кръщене, дали просто на гости на приятели едно цвете винаги е допълнение към избрания подарък.

За разлика от преди десетилетия когато един карамфил или роза са били предпочитани цветя за подарък днес на пазара има десетки видове цветя кои от кои по хубави и цветни.

Направени в букети и декорирани с други растения някои от тях достигат цена от стотици левове.

Дали ще изберете букет от цветя или само един стрък, дали искате да подарите растение за отглеждане в саксия това е въпрос на личен избор.

Всички знаете за традиционния булчински букет и какво следва след хвърлянето му от булката, борбата от младите момичета за хващането му и пророчеството, че ще се омъжат на следващата година.

Дори и за погребение се купуват цветя и венци, полагат се в паркове и се почитат старите хора.

Мнозина предпочитат да отглеждат екзотични видове като Орхидея. Разнообразни откъм цветове те са любимо цвете на днешните домакини и въпреки, че са скъпи и се отглеждат трудно в почти всеки дом има по няколко от този вид цветя.

С отварянето на пазарите и ръста на сторителстовото все повече домакинства притежаващи имот с двор и градина започнаха да отглеждат живи растения за декорация на двора, а не са малко и такива които имат живи плетове по границите на имота си.

Не по-малко място намират и палмите като декорация на кафенета и дискотеки, а по морето това се е превърнало в мания и собствениците на такива имоти се надпреварват кой ще има по екзотичен вид и харчат луди пари за озеленяване.

Каквото и да си говорим цветята имат място във всеки един дом и създават уют и придават красота на всяка една стая, успокояват ни в това забързано ежедневие и ни създават една от малкото радости в този луд, луд живот.