Ходили ли сте в Русия?

Ходили ли сте в Русия?

август 14, 2019 0 By admin

Неотдавна баба ми ми разказваше как навремето е преживяла страхотно едно ученическо пътуване до Русия. Била все още тийнейджър, акъла й се реел насам натам, обаче след тази екскурзия й се променил тотално мирогледа.

Ако трябва малко да се откъсна от историята, бих споделил че и до ден днешен не разбирам какво по-различно е видяла там, което го е нямало в България. В крайна сметка комунизмът е бил и в двете страни, еднакво управление, еднакви сгради, всичко е било супер еднакво.

Може и да бъркам…

Точно затова реших сам да си организирам едно пътуване до братска Русия, за да разбера разликите. Естествено не очаквам в момента да има големи прилики, все пак 1989 година беше преди около 3 десетилетия. И все пак знаете ли кое ме очарова най-много – организаторът на екскурзията ми – ММ Травел.

За уникално кратко време изготвиха всички необходими документи за визата (да, необходима е виза), отговориха ми на всичките въпроси, дадоха ми препоръки и разбира се в нито един момент не бях в неведение какво се случва с предстоящото пътуване.

Реших, че ще посетя Москва, а не Санкт Петербург. Много се чудих, но в крайна сметка избрах столицата. Тръгнахме, като офертата беше за две нощувки. Уникално преживяване. Видях толкова много обекти, а за препоръката на ММ Травел да видим Москва през нощта няма какво да коментирам. Имам чувството, че този град е изпреварил с много развитието на повечето столици по света.

Времето беше чудесно, разходките бяха много приятни. Убеден съм, че всички пътуващи си прекараха страхотно. На третия ден ни трансферираха до летището, преминахме през охраната, всичко беше наред с визата и багажа, отпътувахме и кацнахме благополучно в София.

Емоцията е страхотна и препоръчвам на всеки човек, ако има възможност и време, да посети този страхотен град. А за мен какво остава – вече планувам посещение в Санкт Петербург, защото вярвам, че емоцията няма да бъде по-малка, а по-голяма!