Как да реагирате ако имате хлебарки у дома

Как да реагирате ако имате хлебарки у дома

март 1, 2017 0 By admin

В случай, че вашия дом е пълен с кафяви или черни хлебарки, то вие трябва да реагирате бързо, за да спрете популацията на тези противни насекоми.

Естествено, не всички знаят, какво да правят в такава ситуация и заради това ние си позволихме да ви дадем някои напътствия, които смятаме за полезни. На първо време запазете самообладание и се запасете с време.

Борбата против хлебарки може да бъде много трудна. Хитрите пълзящи гадини знаят как да се прикриват от хората, така че откриването им става бавно и мъчително. От ключове значение е да разберете къде са скривалищата на насекомите, тъй като именно те подлежат на третиране с препарат или поставяне на капани. За целта разместете мебелите, прегледайте ъглите в дома си и не забравяйте да анализирате състоянието на влажните помещения – тоалетни и бани.

Хлебарките могат да снесат яйцата си във всяко едно кътче от апартамента ви.

Те си намират дупки и ниши, които превръщат в леговища. Обикновено инсектите излизат на лов през нощта като търсят храна и вода. Съветът ни към домакинствата се касае до спазването на пълна хигиена, която включва опаковане на храните, редовно чистене на пода, подредба на шкафовете и не на последно място запълване на пробойните в стените на тоалетната .

Следващата стъпка е използването на фирма за пръскане срещу хлебарки. Това са така наречените ДДД услуги специализирани в изтребването на всякакви видове насекоми. За по-малко от 40 лева професионалистите ще обработят всички ваши помещения, и то със специален препарат, който няма да навреди на здравето ви, а ще убие всяка една хлебарка.

Другият вариант е самостоятелното пръскане на дома ви. В този случай се нуждаете от качествена отрова от агроаптека. Имайте предвид, че препаратите могат да крият рискове за домашните ви любимци. Внимателно четете какво пише в упътванията към продуктите и спазвайте всяка препоръка. Ефектът ще дойде едва след вторичната обработка на жилището.

Ясно е, че не можем да търпим хлебарките да смущават живота ни и заради това написахме тази статия. В нея наблягаме на спешните мерки и начините за дезинсекция. Но няма да влизаме в допълнителни подробности, тъй като е време да се заемете с прочистване на дома ви.