Недостатъци на инвестирането в апартамент

Недостатъци на инвестирането в апартамент

септември 19, 2017 0 By admin

investirane v apartamentПолзите от инвестирането в апартамент далеч надхвърлят недостатъците му. Въпреки това, всяка инвестиция има две страни и закупуването на един апартамент не е по-различно. Нека в тази публикация да разгледаме най-големите недостатъци на инвестирането в апартамент:

– Финансирането не е лесно. Важно е да се знае, че апартаментите държат солидна цена и че трябва да се инвестира доста голяма сума. Добавете към това факта, че кредиторите и финансови институции не са много търпеливи и са в положение да санкционират заеми за бизнес имоти, които не са погасяване по клаузите на споразуменията. Самото финансиране на имота може да се окаже трудно. Финансовите институции предлагат ипотечни кредити (макар и при високи лихвени проценти), след като са платени най-малко 20% от стойността като авансово плащане. Въпреки това, месечните ипотечни плащания са доста високи и може да се направи дупка в джоба ви, ако не намерите наематели навреме. За да се избегнат подобни главоболия, инвеститорите избират да инвестират в група, така че да има споделяне на разходите и пасивите.

– Управлението на имоти е трудно. Повечето инвеститори, които инвестират в апартаменти е трудно да управляват имуществото. Един апартамент може да има няколко въпроса, включително въпросите за поддръжка, ремонт и т.н. Така че, инвеститори наемат на трета страна или за управление на имот за управление на администрацията и поддръжка на апартамента. Докато наемателите колективно носят месечните разходи за поддръжка на апартамента, неочаквани разходи могат да идват от време на време, и след това го е собственик, който трябва да плати. Също така, ако сте по-малък бюджет, допълнителните разходи за наемане на програма за управление на имота може да ви разубеди да го виждат като осъществим вариант.

– Изисква се справяне с трудни наематели. Ако имате късмет, при отдаването под наем на апартаменти, ще имате клиенти, които плащат наема навреме и са повече от готови да следват правилата и условията, посочени в договора за отдаване под наем/аренда. Въпреки това, почти всеки инвеститор е имал опит с труден клиент в кариерата си. Добавете към това, текущото икономическо състояние и вие ще знаете какво да очаквате! Ако наемателят не плаща наема за даден месец, това означава допълнителни разходи от ваша страна за плащане на ипотеката. Също така, изгонване на наемателя може да бъде неприятно в определени случаи, когато наемателят просто отказва да се изнесе от апартамента ви. При такъв сценарий, единственият вариант, е да се предприемат съдебни действия срещу наемателя, но може да отнеме известно време, докато съдът се произнесе.

Източник: http://zid-ko.com/блог