Модерно обзавеждане на бани

Модерно обзавеждане на бани

февруари 15, 2017 0 By admin

В днешния сценарий за интериорни решения на бани наистина не съществуват правила.

Вие може да се проявите творчески, колкото желаете, стига да следвате основите. Един съвет: докато мислите за цветовата схема, е добре да знаете, че леките нюанси или цветове дават илюзия за пространство, така че ако вашата баня не е много просторна, можете да обмислите това.

Добре би било да обмислите подробно подбора и съчетаването на аксесоарите за баня. Те са основно спомагателните принадлежности или добавките, които поддържат най-важните елементи. Гостите, използвайки вашата баня няма да имат затруднения при намирането на сапуни, шампоани, кърпи и т.н., ако аксесоарите за баня са на мястото си. Не съществува недостиг на аксесоари за съвременните бани. Те се предлагат във всякакви размери, форми, цветове и дизайни. Всичко, което трябва да направите, е да се сдобиете с тях.

Добре би било, също така, да се поинтересувате по-задълбочено за цветовете и тяхното значение.

За цветовете се казва, че имат свои собствени интерпретации и са свързани с различни емоции. Например, зелено и жълто, обикновено се разглеждат като освежаващи и подмладяващи цветове,  които са подобни на цветовете в природата, докато червено, лилаво и черно са интензивни, загадъчни и чувствени цветове. Нюанс на червено и оранжево ще даде земен цвят, докато нюанси на лилаво и синьо (лилав, люляк и лавандула) са успокояващи цветове. В зависимост от това какво настроение искате да създадете в банята си, можете да изберете цветове, свързани с него. Ако искате да се чувствате ревитализирани и енергични, изберете земни червени и оранжеви цветове. От друга страна, ако искате да се почувствате релаксиращо и спокойно, заложете за нюанси в синьо, зелено, жълто или лилаво. Ако искате да се проектира усещане за елегантност и лукс, помислете за по-тежки цветове. Ако желаете с реновирането на вашата баня да изразите своята креативност, използвайте  артистично докосване чрез контрастни цветове на фона на най-обикновени дизайни.

 

Източник: http://www.keramo-bg.com