Крит- едно вълшебно място

Крит- едно вълшебно място

октомври 28, 2016 0 By admin

На Крит има всичко!

Крит е най- големият остров в Гърция и е пети по големина в Средиземно море. При една почивка на Крит може да се възхищавате на останки от древни цивилизации, да посетите великолепни плажове, впечатляващи планински пейзажи, плодородни долини и стръмни клисури и да станете част от богатата островна гастрономическа култура. Крит, в края на краищата, е една малка вселена, пълна с красоти и богатства, и най-вероятно цял живот няма да ви стигне, за да го опознаете!

Хания

Отличителен белег за региона на Хания на западната страна на острова са впечатляващите Бели планини (на гръцки: Lefká Óri) и националният парк, който заема по- голямата част от този регион. Префектура Хания осигурява туристически услуги и дейности от всякакъв вид, задоволяващи всички вкусове.

Скитайки из подобните на лабиринт  улици на стария град Хания с красивите венециански имения, фонтаните и пищните църкви, ще откриете добре запазени исторически паметници. Интерес представляват музеите на града и различните архитектурни стилове, представящи историческия път на града. Хания е рай за любителите на храна и вино. Тук можете да опитате известната критска кухня с чаша отлично критско вино. Не пропускайте възможността да посетите много винарски изби, където ще се запознаете с вина от различни сортове грозде, отгледани на различни критски почви, със специфични местни ястия-  и нека не забравяме- с известното критско гостоприемство!

 

Ретимно

Регион Ретимно е най- малката префектура на острова, намираща се между Белите планини и планината Псилоритис, синоним на великолепни планински пейзажи, прекрасни плажове, критски мелодии, изпълнени на лира, пещери, исторически манастири и паметници, традиционни планински селца и луксозни ваканционни селища.

 

Ираклион

Най-големият и най-гъсто заселен регион на остров Крит е Ираклион (Iráklion). Сгушен живописно между две внушителни планински вериги – Псилоритис на запад и Дикти (планините Lasithiótika) на изток, Ираклион може да се похвали с изключителни археологически съкровища, забележителни крайбрежни селища, серия от живописни села, обширни долини с маслинови горички и лозя, както и с най-добре организираната туристическа инфраструктура на Крит. Уникалната комбинация от градския пейзаж и природни богатства прави региона на Ираклион привлекателна целогодишна туристическа дестинация. Направете реалност вашите мечти с почивка на Крит.