Край на досадните дървеници в общежитието

Край на досадните дървеници в общежитието

септември 11, 2018 0 By admin

Студентските години безспорно са най-приятни за живота на всеки човек. Това в абсолютна степен важи и за България, но тук е необходимо да се борим и с доста неудобства и проблеми през този период. Трябва да призная, че в края на следването си не мога да се оплача от нищо, освен от ужасяващите дървеници в общежитието. Сблъсках се с тях още при нанасянето си в първи курс и дълго време не успявах да спечеля борбата с тях. Всъщност, със съквартирантите ми успяхме да се отървем от тези досадни буболечки чак преди няколко месеца – досега живеехме в абсолютен ад. Няма да е пресилено, ако кажа, че съм преминал през десетки безсънни нощи заради тази гадна напаст, наречена дървеници.

Преди да заживея в общежитие, бях чувал за проблеми с дървеници, но изобщо не очаквах, че те ще са толкова много и чак толкова непоносими. С нетърпение чаках двете санитарни проверки през всяка година, когато минаваха да пръскат срещу дървеници. Ефектът траеше не повече от месец, след това продължаваше старата песен на нов глас. Дори и силните препарати, с които третираха стаята, не успяваха да изгонят досадните буболечки и те се превърнаха в постоянна компания през студентските години.

Все пак, последните няколко месеца поживяхме наистина приятно, защото най-после успяхме да намерим сто процента ефикасно решение в борбата срещу дървениците. То се дължеше изцяло на нашите колеги в съседната стая. Там са страдали не по-малко от дървеници, но са ги елиминирали напълно със специални капани. Веднага щом си взеха такива устройства, веднага ни ги препоръчаха и н нас, както и на всички останали колеги в студентския блок. Разбира се, нямаше как да откажем да ги изпробваме и ние.

Взехме си един комплект капани срещу дървеници и ги поставихме около леглата. Слагат се много лесно, трябва само да се поставят със специалното лепило върху термичното тяло и да се включат в контакт. Устройството привлича дървениците и те залепват за него. Не можех да повярвам, че решението срещу тях беше толкова просто и ефективно. Най-после успяхме да се отървем веднъж завинаги от ужасните дървеници, които ни тормозеха толкова много време.