Коя пералня е по-добре да купите?

Коя пералня е по-добре да купите?

януари 13, 2022 0 By teo

Във всеки дом има автоматична пералня, наскоро тя беше лукс и показател за семейно богатство, но днес тя се превърна в елемент на необходимост за всяко модерно семейство. Всеки ден хората посещават магазини за домакински уреди и се губят при избора на перални, но често допускат грешка при избора и след време страдат с връщане и безкраен ремонт.

Защо не трябва да избирате марка, а устройство?

Въпросът за избор на най-евтини перални се задава почти всеки ден. Най -често въпросът е „Коя пералня да изберем според нейната марка?“ Това са все специални случаи, които не трябва да се бъркат със статистиката. Разликата е, че ако 10 или по -добре 100 от вашите приятели са купили 10 перални машини от различни производители и те са били с еднакъв брой перални машини със същия товар, същото качество на водата и същото захранване, тогава това биха били резултатите, на които си заслужава да обърнете внимание при избор на най-евтините перални.

Защо не трябва да се доверите на продавача?

Пералня Indesit BWE 81484 X

Пералня Indesit BWE 81484 X

В съвременните магазини за домакински уреди продавачът е поставен в такава система, че не може да има надеждни познания, точно както специалистът по ремонти не знае статистика на продажбите, продавачът не знае статистиката на ремонта и може да се съсредоточи само върху връщането за първите 14 дни, когато пералнята и е била повредена.

Заслужава си да се отбележи, че според закона, технологично сложни уреди, които включват пералните машини, не могат да бъдат върнати в магазина, където са закупени, но е необходимо да се обадите на специалист от оторизиран сервизен центърпроизводителят, който трябва да напише акт за техническо състояние и само ако там е записан производствен дефект и той не успее да ви убеди да ремонтирате, ще получите парите си обратно. Така се случва при перални с транспортни дефекти.

Възстановяването на суми за закупени домакински уреди или замяната им са по-скоро изключение, отколкото правило, така че бъдете внимателни, когато купувате и проверявайте, като не забравяте и за проверка на перални цена/цени.

На какво трябва да обърнете внимание при избора?

Оказва се, че не можете да слушате продавачите, които не знаят нищо за устройството и надеждността, а могат само да сравнят функционалността, посочена в описанието на продукта. Не можете да слушате и майсторите, тъй като те не знаят броя на продажбите по марки, а нежеланието или невъзможността да се поправи определена марка води до пълното й отхвърляне.

Как тогава да изберете пералня и сушилня?

  • Купете оборудване без участието на продавач;
  • Купете оборудване строго според вашия бюджет;