Коластрата – факти, употреба и ползи

Коластрата – факти, употреба и ползи

април 29, 2019 0 By admin

Коластрата е чиста и естествена храна, създадена от майката природа за всеки един от нас

Коластрата е известна от векове природна храна, която подпомага естественото здраве. Но цялостните ползи от коластрата са наистина невероятни, особено, ако коластрата бъде максимално близо до най-чистата си форма, както природата я е сътворила.

Коластрата е течността, която се отделя от всеки женски бозайник преди млякото да се появи.  На света няма по-естествена субстанция от коластрата. Тя е създадена за нас специално от Майката Природа, за да даде естествен тласък на имунната ни система, да насърчи растежа на тялото ни и функциите му за по-нататъшния ни живот.

Коластрата съдържа над 37 различни имунни фактори и 8 плюс растежни фактори и е 100% чист и естествена.

Медицински изследвания показват, че най-важните имунни и растежни фактори за възрастни, деца и животни могат да бъдат доставени от добита от крави коластра. Тъй като коластрата е храна, а не лекарство, тя не е токсична и може да се консумира без никакви странични ефекти.

Ползи от коластрата:

Коластрата е създадена  от природата за насърчаване на доброто здраве на бозайниците. Някои от многото ползи да се открият по-долу:

  • Насърчава чувство за благоденствие
  • Подобрява сексуалната функция
  • Унищожава вируси, бактерии, гъбички
  • Изгражда чиста мускулна и изгаря мазнините
  • Увеличава издръжливостта
  • Подпомага ни да имаме  здрава коса
  • Подобрява спортните постижения
  • Укрепва имунитета

Има многобройни научни наблюдения за ползите от коластрата.

Антибиотици – прекалената употреба на антибиотици прави тялото по-податливо към бактериални, вирусни, гъбични и паразитни инфекции. За разлика от антибиотиците, коластрата няма отрицателни странични ефекти, дори и децата могат безопасно да я взимат. Имунните фактори в коластрата работа с тялото  в съвместна борба с болестите и насърчаване на пълно здраве.

Растежни фактори – Докато имунните фактори в коластрата работят, за да се пребори тялото  с болестта и защитават организма, невероятни ползи от коластрата не свършват дотук. Растежните фактори, открити в коластрата, могат също така да ремонтират и да помогнат за преодоляването  на поражения, причинени от възрастта, заболявания, стрес и наранявания.

Анти-Ейджинг – може би най-впечатляваща е способността на коластрата да се бори и дори да се обърне признаците на стареене. Проучванията показват, че напредналата възраст е свързана с намалени нива на GH и партньора му, IGF-1. Известно е, че на 40-годишна възраст, индивидуалните IGF-1 концентрации са по-малко от половината от тези, които са били на  20 годишна възраст.Коластрата съдържа естествени хормони на растежа, които дават значителни антиейджинг ползи, като например стегната, изглежда по-млада кожа. Бръчките намаляват. В действителност, коластрата е посочена като естествен „фейс-лифт“.

Спортисти – Коластрата помага за изграждане на чиста мускулна маса, намаляване на времето за възстановяване и минимизиране на ефектите от стреса. Коластра може да ви даде конкурентно предимство в спорта.

Изгаряне на мазнините – За да отслабнете, трябва да се увеличи скоростта на метаболизма на тялото и да се стимулира изгарянето на мазнините, а не мускулната тъкан. IGF-1, който се намира в коластрата, е необходим за метаболизма на мазнините за енергия. Това означава, че коластрата е ново мощно оръжие.

Първата коластра – Не всички продукти, които претендират да са коластра са сходни. Колкото по-рано е добита коластрата след раждането, толкова повече имунни и растежни фактори тя съдържа. Например Колактив 3 на Аквасорс е страхотен продукт за деца и възрастни.

Децата и коластрата – Децата могат да се възползват от коластрата. Особено, ако те не са били кърмени като бебета. Децата също така е по-вероятно да бъдат в ситуации, когато са в контакт с микроби. Коластрата може да насърчи концентрацията, паметта и здравата имунна система, наред с много други ползи за здравето.

Домашните любимци и коластрата – кравешката коластра е единствената коластра в света, която е без специфични за вида особености и от нея могат да се възползват всички бозайници. Котки, кучета, коне и другите бозайници могат да се възползват от нея. Можете да изсипете съдържанието на капсулата и да дадете на любимеца си да я оближе или да поръсите храната им с коластра.