Как да украсим банята?

Как да украсим банята?

януари 16, 2018 0 By admin

Всички дизайнери са категорични: аксесоарите създават стила. А богатството от разнообразие на аксесоари е пълно в днешния свят. Отвсякъде сме заобиколени с кич и претрупаност като тип и вид аксесоари, които можем да използваме в нашата баня.

Направеното самостоятелно пано от миди или речни камъчета ще придаде неповторим чар на вашата баня. Но разбира се това важи само в случаите, когато обичате лятото, горещината, морето. Когато не сте им фен може комфортът от тези аксесоари да се превърне в дискомфорт.

Пухкавото килимче е много приятно за краката, но е не много практично. Най-добре е да се постели на пода в банята пътека с гумено покритие. Сега те се произвеждат с най-различни форми и цветове. Внимавайте да не изберете покритие, което лесно ще образува и развива мухъл.

ukrasa za baniaДа се придаде романтичен стил на банята може с интересно кашпо за цветя. Но ако искате да поставите в кашпото саксия с живи цветя, изберете стайно растение, което е влаголюбиво и не се нуждае от дневна светлина.

Много е красиво, когато всички аксесоари – шкафове, кърпи, пердета, чаши за четки за зъби, сапунерки и др. са издържани в една цветова гама или, обратното, са контрастни по цвят.

Поставете на рафта до красивите опаковки на кремовете и шампоаните няколко малки морски рапана или сапунчета със забавни форми. Купете си специална четка за масаж с дълга дръжка. Може да поставите и свещ, просто ей така, за украса. Или пък да я запалите, докато се грижите за тялото си?! Защо не

Уют в банята ще придадат меки хавлиени кърпи с различна големина. Не е задължително да са с еднакъв цвят. В едно семейство лесно ще има минимум три кърпи с различна дължина, големина и украса – за мъжа, за жената и за детето.

И най-важното – фантазирайте. Новото обзавеждане на банята трябва да върви с нужните аксесоари. Тествайте, пробвайте, мислете и действайте!