Как да намерите номера на автомобилните части?

Как да намерите номера на автомобилните части?

септември 19, 2017 0 By admin

avtochasti magazinВсеки детайл, от който е сглобен автомобила получава и собствен уникален каталожен номер – артикул, който е свързан и с VIN-кода на конкретният модел на автомобила. Това е предназначено предимно за облекчение на труда на работниците в дилърските ремонтни работилници и обяснява ореола от мистерия, който съществува на авто пазара.

Първо ще трябва да си осигурите достъп до каталога  за части на вашият автомобил (онлайн, електронен или книжен).

  1. Идентификационният код се посочва в електронните каталози в интернет ресурсите на фирмата или в бази данни качени на цифрови носители. Кода е уникален за един всеки продукт, дори и за най-малката от автомобилните части и обикновено се поставя на корпусът им.
  2. За да видите кода, най-лесният начин – е да демонтирате частта от колата, която ви трябва. Но, въпреки желанието на повечето шофьори да са независими при издирването и демонтирането на автомобилни части силно ви препоръчвам да потърсите помощта на специалисти със сертификат.
  3. Тези препоръки аз основававам на факта, че при производството на всяка една от резервните части има постоянно вървяща модернизация на производството, което води и до замяна на артикулите. Ето защо, дори вчерашният верен код, днес може вече да не е актуален а да направи връзката не всеки може.
  4. Номера на оригиналната част можете да разберете след въвеждането му в базата данни на един онлайн магазин, който е специализиран в продажбата на резервни части плюс VIN-кода на колата. Този метод е най-бърз.
  5. Възможно е и търсене по марката, модела на колата и годината на излизането и, но не всички търговци предлагат този вариант.
  6. Освен това, можете да си вземете набор от приложения къдържащи бази данни разположени на цифров носител като usb например, и да търси нужните данни в нея, но в този случай наистина няма гаранция за актуалността на каталога.
  7. Трябва да имате в предвид, че и неоригиналните резервни части също имат код, който им е поставени от производителите, и е необходим сайт за да проверите това.

Източник: Магазин за техника – voinishki.com