Какво трябва знаете за колите под наем?

Какво трябва знаете за колите под наем?

декември 14, 2016 0 By admin

Всеки, който е решил да вземе коли под наем, е хубаво да знае някои неща, които ще му бъдат от полза.

Разбира се, няма нищо сложно или страшно в използването на rent a car услуги, стига да работите с добрите компании в бранша. Последните ще ги намерите в интернет, където са публикувани множество качествени оферти.

И така, нека пристъпим към темата. На първо място ще напишем, че когато се възползвате от  кола под наем, е желателно да направите предварителна резервация.

Това се отнася главно за летния сезон, който се води за особено натоварен. Резервирайте желаната кола поне една седмица преди да се отправите към избраната посока, по този начин возилото ще ви бъде осигурено.

Бъдете внимателни при избора на коли под наем, защото той ще бъде решаващ за вас. Ако излизате в отпуск със семейството ви, вземете достатъчно широк и комфортен автомобил, който ще побере достатъчно багаж. Не всички превозни средства са удобни за превозването на деца, бременни жени и възрастни хора, тъй че огледайте различните варианти и предложения.

Пригответе своята дебитна или кредитна карта, за да извършите депозит. Обикновено той варира между 250 и 500 евро, но това се касае до политиката на избраната компания. Депозитът се блокира от банковата ви карта, а след като приключи наема се разблокира. Не забравяйте да носите още валидна шофьорска книжка и актуална лична карта.

В случай, че претърпите пътен инцидент, уведомете рент а кар компанията, от която сте взели автомобила. Непременно се обадете и на спешен телефон 112, за да бъде създаден протокол. Всички превозните средства под наем имат застраховка Гражданска отговорност, а в някои случаи и автокаско. Съответните органи ще преценят кой е предизвикал произшествието.

В обобщение

Всичко, което написахме е от съществена важност за вас, тъй че можете да принтирате тази статия и да я запазите в себе си, когато наемате лека кола. Тези наглед малки подробности могат да се окажат много сериозни в един момент, и за това не ги пренебрегвайте. Надяваме се, нашите съвети да са били полезни за клиентите и ви желаем приятен път.